Тайландската холдингова компания Central Group е близо до придобиването на

...
Тайландската холдингова компания Central Group е близо до придобиването на
Коментари Харесай

Central Group купува луксозните магазини Selfridges за 4 млрд. паунда

Тайландската холдингова компания Central Group е покрай придобиването на веригата първокласни магазини Selfridges. Според източници на The Times сумата по договорката възлиза на 4 милиарда паунда, а упованията на специалисти са тя да бъде приключена до края на годината. Selfridges е благосъстоятелност на семейство Уестън, едно от най-богатите в Канада. Те оповестиха веригата за продажба през юни, само че повода за решението им не е ясна. Източници на The Guardian настояват, че синът на Гален Уестън, който умря по-рано тази година, също кръстен Гален, е изгубил предпочитание да се занимава с бизнеса.

Според непотвърдени източници Central Group ще купи четирите магазина на веригата в Обединеното кралство, както и двата в Ирландия и един в Нидерландия. Магазините в Канада ще останат благосъстоятелност на семейство Уестън. Освен това тайландската компания ще придобие и постройките, в които се намират магазините, които са оценени на към 2 милиарда паунда.

Selfridges е учреден през 1908 година от американеца Хари Голдман Селфриджес, а семейство Уестън купи веригата през 2003 година от един от сегашните шефове на Central Group - Виторио Радис. Той съумява да популялизира веригата през 90-те години на предишния век, като притегля разпознаваеми марки в магазините. Освен това Радис залага на организирането на събития, посредством които Selfridges да стане още по-популярен магазин. Сегашната роля на Радис в Central Group е тясно обвързвана с разширението на компанията в Европа. Преди да стане част от тайландската компания, Радис прекарва няколко години в съперника на Selfridges - Mark`s and Spencer.

Central Group е учредена през 1950 година Тианг Чиратифат, който открива един магазин в Банкок. Компанията става интернационална шест години по-късно, когато синът на Тианг Самрит открива първия повсеместен магазин. Днес компанията има над 3700 местоположения по света, като с изключение на магазини в Италия, Германия и Швейцария тя към този момент е навлязла и в хотелиерския бизнес, комерсиалните центрове и супермаркетите.
Реклама Целият отрасъл е обзет от проблеми
Selfridges, както и другите магазини в сектора, бяха мощно ударени от пандемията. Бизнес моделът на множеството от тях - обекти на търговски улици в туристически дестинации, се оказа неработещ през пандемията. Английското държавно управление затвори комерсиалните улици, с цел да спре разпространяването на ковид, което ги обрече на по-слаби резултати.

Един от съперниците на веригата - Debenhams, банкрутира по-рано през 2020 година, което докара до затварянето на 120-те магазина на компанията. Веригата The Beales също изпадна в администрация, като доста дребна част от магазините на компанията сега работят. Преди да настъпи пандемията, Beales имаше 22 магазина на територията на Обединеното кралство. John Lewis затвори 16 обекта през последните две години, а House of Fraser сега разполага с 17 местоположения по-малко, макар че притежателят на SportsDirect Майк Ашли купи веригата за да я стабилизира.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Ритейл
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР