Тайфунът Муйфа е отслабнал до тропическа буря, съобщиха китайски метеоролози,

...
Тайфунът Муйфа е отслабнал до тропическа буря, съобщиха китайски метеоролози,
Коментари Харесай

Тайфунът Муйфа отслабна до тропическа буря, но се очаква да предизвика наводнения

Тайфунът Муйфа е измършавял до тропическа стихия, оповестиха китайски метеоролози, само че все пак ще донесе дъждове и наводнения в няколко крайбрежни провинции, до момента в който се движи на север, заяви Ройтерс.

Дванадесетият циклон за годината - който съгласно локални медии е най-силният за последните 10 години, засегнал делтата на река Яндзъ - стигна до брега нощес наоколо до Шанхай. Превантивно бяха евакуирани един милион души, бяха анулирани полети, спря работата на пристанищата и нямаше доста известия за вреди. Потребители на китайската обществена мрежа Вейбо обаче разгласиха изкоренени дървета и пътища, покрити с обрулени листа.

Тропическата стихия Муйфа се придвижва на северозапад със скорост от 20-30 км/ч, като се чака да премине около източния бряг на провинция Цзянсу и да прекоси полуостров Шандун, оповестява Китайската метеорологична работа. В североизточната част на провинция Цзянсу, централната и източна част на Шандун и Ляонин, както и в югоизточната провинция Цзилин се чакат проливни дъждове. В някои региони преваляванията може да са от 30 до 60 мм на час, тук-там - до 70 мм. Метеоролозите в някои провинции предизвестиха за заплаха от неочаквани наводнения край реки, както и за заплаха от срутване на земни маси.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР