Тъй като в нашата страна през едната половина на годината

...
Тъй като в нашата страна през едната половина на годината
Коментари Харесай

Колко вида сушилни машини има и каква е разликата между тях

Тъй като в нашата страна през едната половина на годината сушенето на облекла по класическия способ на балкона или върху старите простори вътре в дома е затруднено, всяко семейство има потребността от сушилня в своя дом. Сушилните към този момент не са първокласни артикули и се оферират на цени, налични за съвсем всеки. Освен това те вършат живота ни надалеч по-лесен.

Най-напред би трябвало да се каже, че има два съществени вида сушилни машини: с и без отдушник. Тези, работещи с кондензиране, събират получила се в резултат на развой по изпаряване вода в специфичен съд, който можете да изпразните незабавно, щом завърши цикълът на сушене. Докато тези с отдушник водят водата по метод, напомняш метода на работа на пералните машини.

Сушилните машини с отдушник са сложни за инсталиране, защото е нужна намесата на квалифицирано лице, което да извърши монтажа. Предимството на тези машини е, че сушат по-бързо и изразходват по-малко количество електрическа енергия. Сушилните работещи с изпаряване са и по-евтини от другия тип.

Кондензиращите сушилни машини пък имат преимуществото на по-лесния монтаж, което води до опцията от съвсем неотложно стартиране в приложимост след закупуването им, без потребност от профилирана помощ. Освен това могат да бъдат разположение на всички места в дома, а освен наоколо до тръбите на канализацията.

Допълнително, кондензиращите сушилни машини се разделят на две категории: сушилни с термопомпа и сушилни без термопомпа. Първите са по-ефективни от гледна точна на разхода на електрическа енергия. Консумацията на електричество е с до 50% по-малка при машините с термопомпа.

При сушилните машини без термопомпа горещият въздух минава през барабана и изсушава облеклата, след което се охлажда благодарение на топлообменник, с цел да се извлече от него цялата влага, преди да бъде изведена отвън сушилнята. Машините с термопомпа не изкарват топлия въздух, а го употребяват още веднъж, затваряйки по този метод целия цикъл. Затова, от енергийна позиция, кондензиращите сушилни машини с термопомпа са по-ефективни с близо 50% по отношение на моделите без помпа.

В взаимозависимост от преимуществата и минусите, които ви изложихме нагоре, можете да решите кой от всички модели сушилни машини да си изберете.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР