Тъй като страхът и паниката подтискат имунните ни сили, трябва

...
Тъй като страхът и паниката подтискат имунните ни сили, трябва
Коментари Харесай

Страхът помага на коронавируса

Тъй като страхът и суматохата подтискат имунните ни сили, би трябвало да бъдем спокойни и дисциплинирани в реакцията си към болестта от ковид. " Китай е прелестен образец за това. За два месеца те съумяха да потушат ковид ”, съобщи за Нова телевизия пулмологът София Ангелова.

„ Намираме се в много комплицирана обстановка. Основната цел е да потушим разпространяването на болестта. Ако успеем, коронавирусът няма да се трансформира в годишна зараза. Властите вършат това, което би трябвало. Хората би трябвало да им оказват помощ. Всички, които се връщат у нас от епидемични  региони, наложително да съблюдават карантина. Ако се развие болестта, а индивидът е на работа, то той ще болести сътрудниците си ”, сподели още пулмологът.

Тя разясни, че е доста значимо, в случай че имаме симптоми  и не се усещаме добре, да не вървим на доктор, а да се свържем с него по телефона. „ Нашите кабинети се трансформират в развъдник на вируси. Ако стартираме да ги затваряме за карантина, нали си представяте какво ще стане? Трябва да пазим лекарите ”, сподели още Ангелова.

По думите й хората, които не са били в епидемиологични региони, само че имат признаци на грип, незабавно би трябвало да осведомят персоналния си доктор. „ Да стартират да пият антивирусен медикамент, с цел да избегнат затрудненията от грип Б ”, разясни София Ангелова.

Лекарката моли възрастните хора да лимитират контактите, защото те са най-застрашени.

„ Вирусът живее до 6 часа върху повърхности. Докосваме лицето си към 90 пъти в деня. Можем може да попадне през лигавицата на очите, носа и устата. Трябва да има и хигиена на устната празнина. Хубаво е да си създадем гаргара със сода за самун и вода, когато се приберем ”, сподели още пулмолог Ангелова. Тя добави, че маските би трябвало да се носят от болните хора.

На въпроса могат ли парите да придвижват вируса, лекарката съобщи, че това е безусловно допустимо. „ Ако някой е болен и е кихнал, вирусът попада върху парите. После допираме банкнотата и си пипаме лицето. Съответно се заразяваме. Същото е и с облеклата. Трябва да ги проветряваме ”, заключи лекарката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР