Тави, тенджери, скари и други прибори, оставени във фурната, са

...
Тави, тенджери, скари и други прибори, оставени във фурната, са
Коментари Харесай

7 грешки при използване на фурната, които развалят печката

Тави, тенджери, скари и други принадлежности, оставени във фурната, са постоянно срещана неточност на потребителя

Не можете да се сприятелите с фурната? Проверете - може би допускате грешките от нашия лист.

1. Използвате като сешоар или радиатор

Докато отоплението бъде пуснато, жителите се отопляват от това, което могат, в това число с фурната. Ръководството за потребителя не разрешава това. Това не е безвредно за здравето (можете да получите съществени изгаряния), а също по този начин води до прегряване и строшаване на нагревателните детайли, пише .

2. Оставяте непознати предмети

Тави, тенджери, скари и други принадлежности, оставени във фурната, са постоянно срещана неточност на потребителя. Първо, дръжките или капаците могат да се стопят при нагряване. Второ, храната ще всмуква спомагателни миризми и ястието ще се скапе. Трето, потреблението на електрическа енергия ще се усили, защото устройството би трябвало да загрява освен ястието за печене, само че и спомагателни детайли.

3. Готвите няколко ястия по едно и също време

Едновременното печене на кифлички и готвене на риба с билки е неприятна концепция. Въпреки че някои ястия стават по-добри от спомагателния усет, да вземем за пример гарнитура, можете безвредно да печете с месо. Като цяло се ръководете от обстановката по отношение на съвместимостта на продуктите. А за комбинирани опити и икономисване на време е по-добре да изберете модел с обособени зони за готвене.

4. Отваряте вратите по време на готвене

Всяко готвене включва личен температурен режим. Ако непрекъснато отваряте вратата, технологията ще бъде нарушена и резултатът ще е катастрофален. За картофи с месо това не е доста сериозно, само че кексът ще пострада. По-добре е да наблюдавате готвенето от другата страна на " прозореца ".

5. Не се грижите за фурната

Съветваме ви да не пренебрегвате почистването: това се отнася освен за тавата за печене, в която е била приготвена храната, само че и за стените с вратата. Ако избърсвате фурната всякога след готвене, храната няма да бъде наситена с миризмата на изгоряла лой.

6. Поставяте тава с храна на вратата

Има и друга причина фурната да не пече добре - невнимателно боравене с вратата. Ако поставите тава за печене или се облегнете на вратата, тя може да се счупи, пантите не са предопределени за съществено натоварване. Също по този начин не предлагаме да я затваряте внезапно - уплътнението ще се повреди и студеният въздух ще нахлуе вътре. И по този начин ястието няма да се получи по този начин, както е замислено.

7. Избор на неверен съд за готвене

Най-екологичните са стъклени, керамични и чугунени съдове за печене. Също по този начин е комфортно да се готви в тавите за печене, които се доставят с фурната. За сухи ястия са подобаващи тави с ниски стени, за сочни - с високи. По-добре е да поставите керамичните тави във фурната преди стопляне, с цел да не се напукат стените. Добре е гювечетата да се вършат в чугун, където стават доста вкусни (защото продуктите се загряват равномерно). Силиконовите форми са комфортни за печене на мъфини и пайове - нищо не залепва.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР