Таванът на цената на руския петрол незабавно ще намали най-важния

...
Таванът на цената на руския петрол незабавно ще намали най-важния
Коментари Харесай

САЩ очаква незабавен ефект от тавана на цената на руския петрол

Таванът на цената на съветския нефт " неотложно ще понижи най-важния източник на доходи на Путин " - това съобщи американският финансов министър Джанет Йелън, откакто страните от Г-7 и Австралия се споразумяха за този ход.

Това се случи и малко откакто Европейският съюз реализира единомислещо съглашение за същата цена. Решението ще влезе в действие на 5 декември или малко по-късно, прецизираха от Вашингтон.

Руското посолство в Съединени американски щати обаче отговори, че таванът на цената на съветския нефт обрича Европейски Съюз и трансформира правилата на свободния пазар.

Междувременно Украйна получи първата доставка от системи за противовъздушна защита от Испания. В среднощното си послание президентът Зеленски благодари на всички, които - макар непрекъснатия съветски обстрел, оказват помощ на Украйна.ТАВАН Н

" Активно работим и по друга точка от украинската формула за мир - хранителната сигурност. Използваме всеки ден, с цел да може светът да види и да почувства, че световната непоклатимост е допустима единствено дружно с Украйна. До края на пролетта ще изпратим 60 кораба с филантропичен товар. Той безусловно избавя милиони хора от гладна гибел. Благодарен съм на всички наши сътрудници, които се включиха в украинската самодейност " Жито от Украйна ", съобщи Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР