Търсите малко драма във вашата градина? Наистина няма как да

...
Търсите малко драма във вашата градина? Наистина няма как да
Коментари Харесай

4 екзотични растения, които можем да отглеждаме у нас

Търсите малко драма във вашата градина? Наистина няма по какъв начин да сбъркате, като добавите няколко тропически растения! Техните големи листа, цвят и невероятни текстури прибавят хубост към дома ви.

Тези растения са от елементи на света, където климатът няма студове, топъл и нормално, въпреки и не постоянно, мокър. Това значи, че можете да им се наслаждавате навън, когато е топло и по-късно да изкопаете луковиците или да внесете контейнерите вътре за зимата, когато температурите паднат. Или ги третирайте като едногодишни - компостирайте ги и засадете отначало напролет.

Всяко от тези растения пораства еднообразно добре в земята или в контейнери, при изискване че не седят в изцяло блатисти почви. Независимо къде живеете, тези растения ще ви харесат поради екзотичния щрих, който прибавят към вашия пейзаж.

Плумерия

Дърво с божествен мирис и блестящо оцветени цветове, Плумерията ще задоволи съвсем всичките ви тропически стремежи. Освен това приятелите ви ще бъдат съществено впечатлени, когато видят по какъв начин цъфти.

Това е едно от типичните тропически цветя, употребявани постоянно в хавайските земи. Ние ги отглеждаме като дребни дръвчета във вътрешни дворове, високи 15-18 инча. Ароматът на цветята е необикновено мощен, без да е несъразмерен и ги прави идеални за засаждане в контейнери наоколо до места за сядане във вътрешния двор.

Растението може да се отглежда целогодишно на слънце. През зимата би трябвало да се прибере.

За разлика от някои тропически растения, плумерията е необикновено устойчива на суша.

Пасифлора

Една от най-зашеметяващите и трагични от тропическите цъфтящи лози. За неповторим и див тип, позволете на пасифлората да се катери нагоре.

Пасифлората се предлага в нюанси на бяло, лилаво, лавандула, синьо, розово и алено.

Жасмин

Жасминът е предмет на митове в литературата, само че и желано растение в градината. Малки, восъчни бели цветя цъфтят от пролетта до лятото, някои даже до есента.

В по-топъл климат жасминът ще бъде вечнозелено наслаждение, в по-хладните региони го считайте за ароматно стайно растение през зимата. Жасминът пораства най-добре на слънце до частична сянка и обича непрекъснато влажни почви. Ще спечелите като засадите жасмин в зони с огромен трафик, покрай входната врата или в саксия на вашия вътрешен двор или веранда, с цел да можете да се насладите на аромата, до момента в който цветята цъфтят.

Каладиум

Какво ще кажете за листни растения, които наподобяват като ръчно рисувани? Въпреки че каладиумите цъфтят, вие ще желаете да ги отглеждате поради листата им в нюанси на алено, розово, бяло и зелено. Те са едно от дребното растения, които обезпечават същински летен цвят на сянка - тъй като цветът не зависи от цветята.

Формите на листата варират от стреловидна до сърцевидна или копиевидна. Повечето каладиуми се радват на условия на частична до пъстра сянка. Градинарите обичат да отглеждат каладиуми през лятото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР