Търсим мнението на предприемачи и психолози за правилния начин, по

...
Търсим мнението на предприемачи и психолози за правилния начин, по
Коментари Харесай

Експерти издават как да си поставим цели за новата година, които ще изпълним

Търсим мнението на бизнесмени и психолози за верния метод, по който да организираме задачите си за 2021 година.

Дойде краят на декември и новата година към този момент чука на вратата. Обикновено в този миг си даваме равносметка за това, което сме постигнали през последните месеци, каква част от проектите си сме изпълнили и по какъв начин бихме желали да наподобяват идната година. Винаги през този интервал се усещаме въодушевени, изпълнени с вяра и оптимизъм, по тази причина и нормално си слагаме цели, които сме пределно наясно, че най-после няма да осъществим.

 Експерти издават по какъв начин да си сложим цели за новата година, които ще осъществим

Според изследванията 80% от хората се отхвърлят от задачите си още през февруари месец, а в края на годината едвам 8% от запитаните лица разкриват, че са съумели да осъществен желанията си.

За да открием по какъв начин да увеличим тези 8% и да станем част от тях, попитахме специалистите за верния метод, по който да си слагаме цели. 

Помислете за дребните цели преди огромните

Честа неточност, за която Джеймс Клиър, бизнесмен и създател на книгата “Atomic Habits ” предизвестява, е, че хората си слагат извънредно огромни цели, които в хода на годината виждат, че са невъзможни за реализиране. Тогава се демобилизират и отхвърлят от преследването на желанията си.

Затова преди да си кажете, че ще съумеете да намерите работата на фантазиите си, която освен ще ви разрешава да изкарвате добра четирицифрена сума, само че и няма да окупира доста от времето ви, помислете какви са задачите, които ще ви оказват помощ да заобичате повече това, което вършиме към този момент. Или пък преди да си кажете, че ще прочетете 20 книги за новата година, си създайте цел да отделяте най-малко по 15 минути дневно в четене.

Планирайте за 90 дни напред

Тази година ни сподели, че колкото и добре да сме си възнамерявали нещата за бъдещето, събитията може и да ни изненадат. Затова вместо да одобряваме, че на 1 януари към този момент ще знаем по какъв начин ще протече цялата ни година, можем да помислим по какъв начин да сбъдваме задачите си лека-полека.

 Експерти издават по какъв начин да си сложим цели за новата година, които ще осъществим

Добра концепция е да разделим годината на интервали от по 90 дни – съвет, който ни дават някои от най-хубавите сътрудници по недвижими парцели. Така ще имаме време да контролираме задачите си съгласно непредвидените промени и да оставаме стимулирани непрекъснато.

Фокусирайте се върху това, което същински ви вълнува

Всички знаем кои са най-типичните цели за новата година – да отслабнем, да пътуваме повече, да си издействаме покачване, да спрем пушенето, да четем повече и по този начин нататък. Изследванията демонстрират, че 30% от задачите, които хората си слагат, са насочени в посока загуба на тегло и реализиране на фитнес задачите.

Колкото и да ни харесва концепцията да приключим годината с 8 кг по-малко и с фигурата на фантазиите си, в случай че не сме почитатели на фитнеса и диетите, евентуално това е цел, която мъчно ще реализираме.

Вместо да се водим от това какво се чака от нас да желаеме да реализираме, би трябвало да се фокусираме върху откриването на тези сфери, които персонално ни интригуват и ни карат откровено да желаеме да се подобрим в тях.

Бъдете съответни до последния подробност, само че амбициозни

Да, хубаво е да си слагаме цели, които са в нашето поле на благоприятни условия, само че биха ли били цели те, в случай че знаехме, че сигурно ще ги осъществим? Известният психолог Едуин Лок ни поучава да търсим нещата, които сме на 90% сигурни, че ще успеем да осъществим, само че останалите 10% да са предизвикателство към самите нас.

Балансът сред персоналния живот и работата по празниците

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР