Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата

...
Търси се някаква възможност да се провали процедурата и кандидата
Коментари Харесай

Гешев: Има опит за провал на главния прокурор

Търси се някаква опция да се провали процедурата и претендента в нея, сподели в Благоевград претендентът за основен прокурор Иван Гешев, представен от БГНЕС.

„ В резултат на работата ми през последните години доста хора се тормозят, че Прокуратурата интензивно реализира пълномощията си по противопоставяне на престъпността и че засегнахме доста съществени стопански ползи за милиарди. Бяха повдигнати на обвинявания на хора, които вие публицистите наричате олигарси, някои от тях още са в ареста. КПКОНПИ замрази съществени стопански активи, което засегна съществено финансови, политически, стопански и всевъзможни други ползи на тези кръгове, по тази причина изборът ми е сложен “, сподели Гешев.

Според него дребен кръг от хора се опасяват от закона, основно тези, които нямат практиката да го съблюдават.

„ Няма какво да ме тормози за четвъртък. На 10-часовото чуване стана ясно, че няма от какво да се тормозя, тъй като всеки български жител може да си построи усещане за мене, за работата ми, за концепциите ми. С такова живо предаване не се организира процедура в нито една страна от Европейския съюз “, добави той.

Кандидатът за основен прокурор, вътрешният министър Младен Маринов и министърът на Образованието и науката Красимир Вълчев дойдоха през днешния ден в Благоевград, с цел да вземат участие в Националната научно-практическа конференция на тематика: „ Системно-структурни подходи за възстановяване на противодействието против корупционни закононарушения в Република България “. Тя е проведена от равно-историческия факултет на ЮЗУ „ Н. Рилски “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР