Българската банда, състояща се от двама мъже и две жени

...
Българската банда, състояща се от двама мъже и две жени
Коментари Харесай

Очакват се присъдите на 5-имата българи, обвинени в измама и пране на пари във Великобритания


Българската тайфа, състояща се от двама мъже и две дами - Гюнеш Али, Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция Панева, е подала хиляди подправени молби за помощи по схемата " Универсален заем " в интервала октомври 2016 - май 2021 година. Това е станало посредством няколко компании за оказване на подпомагане на българи да получат Национален осигурителен номер и някои полагащи им се обществени помощи.

След подаването на молбите обаче, отпуснатите средства са оставали в ръцете на незаконната група и изпирани през многочислени банкови сметки или теглени в брой. Става дума за повече от 50 милиона паунда.

На 9 април и петимата членове на бандата се признаха за отговорни по обвиняванията в машинация и пране на пари. Прокуратурата показа доказателства под формата на подправени документи, подправени контракти за наем, подправени фишове за заплати и подправени писма от наемодатели, работодатели и персонални лекари. Показано беше видео по какъв начин те хвърля във въздуха банкноти от по 20 паунда.

Полицията откри пачки с банкноти, натъпкани в пазарски чанти и куфари, както и първокласен автомобил и дизайнерски артикули, измежду които якета, сака, часовници и очила. Делото за обявяване на присъдите бе планувано за през днешния ден - 28 май.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР