Търсенето на жилища остава високо в Белгия. Продажбите също отчитат

...
Търсенето на жилища остава високо в Белгия. Продажбите също отчитат
Коментари Харесай

Близо 17% ръст в продажбите

Търсенето на жилища остава високо в Белгия. Продажбите също регистрират доста повишение. За първото полугодие на настоящата година те са нарастнали със 17% по отношение на същия интервал на 2020-та, показват от Федерацията на нотариусите на страната.

При отчитане на инфлацията от 1.3%, о през първите шест месеца на настоящата година цените на жилищата в Белгия са се нараснали с 3.8%.

Търсенето на купувачите е концентрирано в не доста огромни градове. Профилът на клиентите са най-вече младежи, искащи да се възползват от ниските лихви по ипотечните заеми, както и от такива, които получават жилища с капиталова цел. Акцент са парцелите ново строителство с две спални. Значително по-малък е ползата към жилищата с една спалня и студиа. Причината е, че от ден на ден хора се преценяват с опцията, че може и да продължат да работят от къщи за дълго време напред. „ Младите хора се сблъскват с проблемите при нанагорнище на „ виталната стълбица “. Ако преди 5 години 26.8% от купувачите са били на възраст до 30 години, то през днешния ден техният дял е понижен на 24.2%. Спадът би бил още по-голям, в случай че не бяха ниските лихви по ипотечните заеми “, разяснява Ван Опсталя от Нотариалната камара.

Днес хората на възраст сред 31 и 50 години купуват повече парцели по отношение на преди 5 години. Много търсят да придобият парцел, в който да прекарат старините си. Има и такива, чиято цел на покупка е отдаване чартърен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР