Търсачи на съкровища съобщиха за откриването на 10 тона нацистко

...
Търсачи на съкровища съобщиха за откриването на 10 тона нацистко
Коментари Харесай

Откриха тонове нациско злато

" Търсачи на съкровища " оповестиха за откриването на 10 тона нацистко злато, за което в края на Втората международна война се твърди, че е било откраднато и прикрито от Райхсфюрера на Секретен сътрудник Хайнрих Химлер за основаването на Четвъртия райх. Разкопките би трябвало да стартират идната седмица на територията на двореца в Полша, който е бил употребен като обществен дом от Секретен сътрудник, написа Daily Mail.

Смята се, че при разкопките ще се открият 48 кутии злато на обща стойност към 500 млн. лири. Очаква се да бъдат открити и други полезности, написа dir.bg. Според " търсачите на съкровища " те са открили местоположението на " трезора " от секретни документи и карта на потомците на офицери от Секретен сътрудник.

Смята се, че това е фамозното " злато от Бреслау ", изчезнало от в края на войната. Дворецът от 18-ти век се намира в село Минковски на към 50 км източно от Вроцлав. Построен е от пруския военачалник Фредерик Вилхелм декор Зайдлиц в рококо жанр. След Втората международна война дворецът е употребен от Червената войска и полските войски, след което става седалище на локалния съвет, детска градина и кино.

Сред откритите документи има писмо от почитан офицер от Секретен сътрудник до несъмнено момиче, което работи в двореца и по-късно става негова непрекъсната държанка.

Освен това военният дневник на различен офицер от Секретен сътрудник под псевдонима Михаелис показва местонахождението на 11 кутии със злато, както и откраднати творби на изкуството, банкови депозити, религиозни артефакти и други полезности.

" В оранжерията е изкопан водосток, който е безвреден " дом " на доставените каси и контейнери, се споделя в писмо от 12 март 1945 година - 48 кутии от Райхсбанк са в положително положение скрити, покрити с пръст и със зеленина. " Според ръководителя на Фондация " Силезийски мост " Роман Фурманяк, който управлява " търсенето ", създателят на дневника Махаелис и професор Грундман са скрили златото. В края на войната те избират 11 секрети места за интервенцията на Химлер.

Фон Щайн също взе участие в това при Минковски. Фурманяк разказва Щайн като нечовечен човек, който " обичал да предизвиква премеждия на жертвите си, преди да ги убие ". Той подрежда на любовницата си да се грижи за " кутиите ".

" Тя вярваше, че ще би трябвало да остане там една или две години и тогава всичко ще свърши. Тогава никой не е мислил, че този район ще бъде взет под контрола на Съветския съюз ", написа Фурманяк. Той е уверен, че съкровището е останало непокътнато, защото Инга е проверявала кеша в продължение на 60 години - до гибелта си.

През 1945 година тя би трябвало да се крие в гората от руските бойци за два месеца. И след изгонването на германците от този район и заселването на територията от поляци от Западна Украйна, Инга трансформира външния си тип и се омъжва за локален гражданин.

Предполага се, че с изключение на златото на Райхсбанк, кутиите съдържат собствеността на бижутерийни магазини в Бреслау (сега Вроцлав) и полезности от частни сбирки на богати германци, предадени на Секретен сътрудник, с цел да ги спасят от настъпващата Червена войска.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР