Търсач на съкровища почина докато се спускал в дупка в

...
Търсач на съкровища почина докато се спускал в дупка в
Коментари Харесай

Иманяр се задуши в дупка, докато търси съкровище

Търсач на съкровища умря до момента в който се спускал в дупка в землището на търговищкото село Пролаз. От полицията потвърдиха за случая. Става въпрос за иманяри, които търсели заровено злато. Трима мъже научили за локална легенда, която разказвала за имане, прикрито в гориста околност край търговищкото село Пролаз. Така на едно място се оказали иманяри от София, село Кукорево (община Тунджа) и един от Търговищко.
Мъжете считали, че съкровището е в дълбока дупка, която по всяка възможност е изкопана от други техни сътрудници. Досега нямало данни някой да е намерил златото и по този начин тримата стигнали до мястото.
Софиянецът имал алпинистка подготовка и решил той да влезе в 12-метровата дупка. Спускал се постепенно в изкопа, който не е вертикален, а прокопан безредно и на моменти много стеснен. В един миг е почнал да вика за помощ и споделил, че се задушава. Колегите му създали опит да го извадят, само че не съумели. Тогава единият от тях, 58-годишният мъж от село Кукорево, отишъл в полицията и разказал какво се е случило.
Той отвел чиновниците на полицията и пожарната до мястото в труднодостъпната околност и съумели да извадят потърпевшия. Оказало се, че е умрял. Резултатът от осъществената аутопсия е, че няма данни за насилствена гибел.
По случая е стартирано досъдебно произвеждане. Действията по изясняване на събитията към случая не престават и се правят под управлението на прокурор от Окръжна прокуратура-Търговище.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР