Времето около Деня на светите братя Кирил и Методий ще

...
Времето около Деня на светите братя Кирил и Методий ще
Коментари Харесай

Висок риск от валежи с гръмотевици и градушки

Времето към Деня на светите братя Кирил и Методий ще остане с висок риск от градушки. Първата линия от стихии към този момент мина над Западна България късно нощес и през нощта. Светлата част на срядата ще е с динамична облачност. До обяд слънцето ще е по-щедро. След това - над западните и централните региони ще се оформят гръмотевични превалявания - къси, само че интензивни, с внезапни пориви напразно и капацитет за градушка.

През нощта къси превалявания с гръмотевици ще се движат из Дунавската низина. След краткотрайно утихване, в четвъртък още веднъж ще вали в часовете следобяд и вечерта. Пролетните стихии ще обиден в по-малка степен Западна и в по-голяма - Централна България.

Поредицата от 3 почивни дни ще са слънчеви с краткотрайни следобедни нараствания на облачността над Югозападна България. Там ще има къси пролетни превалявания с гръмотевици.

Температурите до края на седмицата ще са без основни аномалии - следобедните показания на термометрите ще се движат сред 22 и 27 градуса. С 2-3 градуса по-хладен ще е четвъртъкът, изключително в регионите с по-продължителен дъжд.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР