Тържественото заседание на Народното събрание по повод 140-ата годишнина от

...
Тържественото заседание на Народното събрание по повод 140-ата годишнина от
Коментари Харесай

Тържественото заседание на Народното събрание започна с 211 депутати

Тържественото съвещание на Народното събрание във връзка 140-ата годишнина от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция стартира с кворум от 211 депутати. Заседанието се организира в музей „ Възраждане и Учредително заседание “.

Историческият звънец удари ръководителят на 44-ото Народно заседание Цвета Караянчева, с което означи началото на тържественото съвещание, съобщи "Фокус ".

„ Откривам тържественото съвещание, отдадено на 140-годишнината от Учредителното заседание и приемането на Търновската конституция “, сподели Караянчева. Тя благодари на Регионалния исторически музей, по тази причина, че е дал истинският звънец на Учредителното заседание, който всекидневно стои изложен точно в музей „ Възраждане и Учредително заседание “.

„ Точно тази красива и толкоз значима историческа движимост е съвсем на 600 години. Тя не трябва да бъде пипана с голи ръце “, сподели Цвета Караянчева и регистрира, че този звънец е държал в ръцете си председателстващия Учредителното заседание екзарх Антим I.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР