Тържественото отбелязване на 146-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от

...
Тържественото отбелязване на 146-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от
Коментари Харесай

С тържествена церемония Пловдив празнува Освобождението си днес

Тържественото отбелязване на 146-тата годишнина от Освобождението на Пловдив от османско господство ще се състои на днешния 16 януари, в 11.00 часа, с поклонение пред паметника на Душо Хаджидеков в Цар Симеоновата градина.
Във военната гала, включваща полагане на венци и цветя ще вземат участие Военен духов оркестър, внушителен взвод, венценосци и представители на комитет „ Родолюбие “. Събитието се провежда обичайно от Община Пловдив като част от Културния календар на града.
Слово във връзка годишнината ще произнесе доктор Стефан Шивачев – историк, дълготраен шеф на Регионалния исторически музей в Пловдив. Водещ ще е Троян Гогов – артист в Драматичен спектакъл Пловдив.
По традиция, отбелязването на годишнината от Освобождението на Пловдив от османско господство се организира в наличието на Кмета на Община Пловдив, Народни представители, Областния шеф, Председателя на Общинския съвет, генерал-майор Явор Матеев – пълководец на „ Съвместното командване на специфичните интервенции “, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове, районни кметове, представители от Общината, Общественият медиатор към Община Пловдив, представители на политически и публични организации, жители и медии.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР