Тържествено първо заседание на 49 НС. По традиция присъстваха държавния

...
Тържествено първо заседание на 49 НС. По традиция присъстваха държавния
Коментари Харесай

И Рашидов напомни на депутатите Велика сряда и какво искат хората

Тържествено първо съвещание на 49 Народно събрание. По традиция участваха президента Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, служебният кабинет, представители на дипломатическия корпус у нас, както и на религиозните общности, някогашни ръководители на законодателния орган. По традиция старт на съвещанието даде най-възрастният народен представител. Това, както и в предходния парламент, е Вежди Рашидов от ГЕРБ/СДС. 235 народни представители се записаха. С овации бе посрещнат първият звънец в зала. На мен се падна достойнството да открия и 49 Народно събрание, съобщи Рашидов. Молих се за разсъдък, показа той и съобщи вярата си, че политиците ще проявят разсъдък и отговорност.

Народът от ден на ден живее с възприятието за липса на сигурност, по мнение на Рашидов и подлага на критика политиците, които се водят от глупави мантри. Само през днешния ден ние живите сътворяваме това, което ще е нужно за бъдещето, съобщи още депутатът от ГЕРБ. Дори пътят към пъкъла минава през чистилището, напомни той на сътрудниците си в пленарна зала и показа диалози с гласоподавателите по време на кампанията  те били разнообразни, само че идентични в тематиката за бедността. Отрудени, само че душевно красиви били хората в неговите срещи в акцията и желали елементарни неща. Те желаят път, медикаменти, по-високи пенсии. А народът плаче, съгласно Рашидов. Покаянието е отношение сред Бога и грешника, а не сред политиците и хората, уточни още той. Хората желаят устойчиво държавно управление, спокоен обичай, по думите му.

Идва огромен празник за християните, съобщи Вежди Рашидов. А днешният ден е денят на измяната и покаянието. Моля ви, да смирим нравите си, настоя Вежди Рашидов. Голямата политика е низ от взаимни отстъпки, посочи той. Нека оставим най-малко сълзите на хората да са чисти, настоя още депутатът.

След речта му прозвучаха химнът на България и на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР