Вашингтон може да подпише широкообхватен пакет от подкрепа за икономиката

...
Вашингтон може да подпише широкообхватен пакет от подкрепа за икономиката
Коментари Харесай

САЩ обмислят голям икономически пакет за Грузия, ако се откаже от завоя си към Русия

Вашингтон може да подпише широкообхватен пакет от поддръжка за стопанската система и сигурността на Грузия, в случай че нейното държавно управление се откаже от все по-антизападната си изразителност и спре да отстъпва от човешките права, заяви " Политико ".

Съгласно изискванията на проектозакон, който ще бъде импортиран в Конгреса тази седмица от конгресмена републиканец от Южна Каролина Джо Уилсън, Съединени американски щати ще стартират договаряния с южнокавказката страна за разкриване на " постоянен преференциален търговски режим " , при изискване, че ще бъдат изпълнени основни политически критерии.

Наред с подобряването на достъпа до американските пазари , законопроектът планува либерализиране на визовия режим за грузински жители.

Той също по този начин ще упълномощи длъжностните лица да разработят пакет за военна поддръжка за Грузия, в това число " обезпечаване на съоръжение за сигурност и защита, идеално уместно за териториална защита против съветска експанзия и съпътстващо образование, поддръжка и поддържащи интервенции детайли ".

Програмата обаче ще бъде задействана единствено в случай че Съединени американски щати потвърдят, че " Грузия е посочила забележителен и резистентен прогрес към възкръсване на своята народна власт, потвърдено минимум от всъщност почтени и свободни избори и уравновесена предизборна среда ".
 Европейски Съюз приканва Грузия да отдръпна закона за
Европейски Съюз приканва Грузия да отдръпна закона за " задграничните сътрудници "

Предупреждават, че мярката може да попречи на упоритостите на Грузия за участие

Законопроектът на Уилсън планува да вкара самостоятелни наказания против политици от ръководещата партия " Грузинска фантазия ", както и други държавни чиновници, в случай че приложат оферти от тях законопроект за в съветски жанр.

Законодателството, което чака дефинитивно гласоподаване в Народното събрание идната седмица, преди да бъде признато в закон, ще жигосах финансираните от Запада неправителствени организации , медии и групи за акции като задгранични сътрудници, което съгласно критиците ще се употребява за заглушаване и делегитимиране на рецензиите към държавното управление.

Уилсън е ръководител на Комисията за сигурност и съдействие в Европа, самостоятелна държавна организация на Съединени американски щати, която следи свободата и демокрацията в целия континент. Неговият законопроект " MEGOBARI Act " (Закон за активизиране и възстановяване на опциите на Грузия за създаване на отчетност, резистентност и независимост) отразява предизвестията на други водачи във Вашингтон.
 Белият дом: Съединени американски щати ще преразгледат връзките си с Грузия
Белият дом: Съединени американски щати ще преразгледат връзките си с Грузия

Това ще стане, в случай че влезе в действие " закона в кремълски жанр "

Помощник държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Джеймс О`Брайън предизвести, че в случай че Грузия одобри законопроекта за задграничния сътрудник, " ще забележим ограничавания, идващи от Съединените щати " , които засягат финансите и пътуванията на тези, които стоят зад него.

Междувременно прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер сподели, че в случай че законодателството за задграничните сътрудници бъде приложено, това ще " ни принуди да преоценим фундаментално връзките си с Грузия ".

Десетки хиляди грузинци излязоха по улиците през последните седмици, с цел да стачкуват против проектите, които съгласно Европейски Съюз на процедура ще сложат завършек на очакванията на страната за присъединение към блока - единствено шест месеца откакто получи статут на претендент.

Полицията за битка с безредиците употребява водни оръдия, сълзотворен газ и палки, с цел да разпръсне стачкуващите.
 В Тбилиси протестиращи изгориха съветския байрак
В Тбилиси протестиращи изгориха съветския байрак

Протестите продължават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР