Ако ГЕРБ излъчи правителство след изборите на 9 юни, премиер

...
Ако ГЕРБ излъчи правителство след изборите на 9 юни, премиер
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Бойко Борисов трябва да е премиер, ако ГЕРБ излъчи правителство

Ако ГЕРБ излъчи държавно управление след изборите на 9 юни, министър председател би трябвало да е Бойко Борисов. Това сподели Екатерина Захариева, лидер на листата в Пазарджик на ГЕРБ-СДС, по БТВ.

Разбира се партията ще реши кой ще бъде излъчен за министър председател, само че Борисов е най-опитният човек ва нашата партия. Това е моето мнение и на доста от нас, посочи Захариева.

По думите ѝ от присъединяване в сглобката с ПП-ДБ нейната политическа групировка е научила доста уроци.

„ Уроците са, че не трябва да се върви против разпоредбите на демокрацията, тъй като това заплашва самата народна власт. Спечелилият най-вече доверие от българските жители би трябвало да е мандатоносител и надлежно да има най-голяма отговорност “, разгласи депутатът ГЕРБ.

Тя разгласи, че ГЕРБ-СДС ще показа напълно скоро програмата, с която се явява на изборите, а главното в нея ще е да не се върви против разпоредбите на демокрацията.

Според нея в идващото държавно управление министрите би трябвало да са политици с опит, тъй като никой няма да им даде толеранс от 100 дни да се ориентират в ситуацията.

„ Ясно е, че държавното управление ще е съдружно, извънредно време е да се научим на колационна просвета - с съдружно съглашение, с ясно разпределение на тежестта, по този начин както са ни подредили гласоподавателите, а не по този начин както на някой му се желае да узурпира ", сподели още Захариева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР