Тържествен камбанен звън от купола на столичния катедрален храм Св.

...
Тържествен камбанен звън от купола на столичния катедрален храм Св.
Коментари Харесай

Здраве и човещина – това си пожелаха българите за Коледа

Тържествен камбанен звън от купола на столичния катедрален храм „ Св. Александър Невски “ възвести за прощален път Рождество Христово, с цел да извърши с мир и обич сърцата на хората и тази Коледа, съобщи БГНЕС.
Десетки миряни се стекоха в храма от рано сутринта, с цел да участват на Божествената света Литургия, управлявана от Негово светейшество Българският патриарх Неофит, в съслужение с Техни преосвещенства Мелнишкия свещеник Герасим – основен секретар на Св. Синод, Белоградчишкия свещеник Поликарп – викарий на Софийския митрополит и други духовници.
 Честита Коледа Честита Коледа
Традиционният привет за Рождество Христово е Весела Коледа. Тази година обаче за прекалено много хора Коледа няма да е радостна. Затова и щ...
Негово светейшество към този момент насочи и своето патриаршеско обръщение, с което пожела: " Светлината, изгряваща през днешния ден с Рождеството на нашия Господ Бог и Спасител Иисус Христос, да огрява всички правилни рожби на Православната ни черква, в Родината ни и надалеч от нея, и Неговият мир да бъде с всички нас! ".
" Честито Рождество Христово! ", поздравяваха се хората, пристигнали в храма да се поклонят пред иконата на Божията майка и младенеца.
Богослужението мина при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, а молебствия бяха отправени и за справяне с пандемията от ковид. Традиционно всички миряни си пожелаваха най-много здраве в тези сложни за цялото човечество времена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР