На втория ден от Великден стотици вярващи от цялата страна

...
На втория ден от Великден стотици вярващи от цялата страна
Коментари Харесай

Стотици понесоха чудотворната икона на Света Богородица в Бачковския манастир

На втория ден от Великден стотици вярващи от цялата страна се включиха в литийното шествие на Бачковския манастир.

Поклонници изнасят чудотворната икона на Света Богородица и я съпровождат до местноста Клувията. Според легендата в тази околност иконата е била скрита от турските нападения.

Богомолците изминават 6-километровото разстояние пешком, носейки на ръце лика на Божията майка по дългия и стръмен път. Чудотворната икона е била открита през 17 век от две овчарчета, високо в скалите над манастира.

„ Според кондиките на Светата обител най-вече чудеса са регистрирани точно в тези дни. Това не е инцидентно. Дължи се на общата молитва, която целият народ насочва към Богородица. Многократно и аз, и братята от Светата обител, сме ставали очевидци на чудеса. Всяко знамение е обвързвано с избран човек, с неговия живот, с това, от което той има потребност тук, на земята. Бог поддържа всички, които му се молят. От Бог може да желаяме всяко положително “, съобщи пред Нова телевизия свещеник Сионий, свещеник на Бачковския манастир.

Вярващи споделиха, че „ в случай че вярваш в Бога, той в никакъв случай няма да те остави, ще ти оказва помощ, ще бъде с теб, неприятното ще бяга, положителното ще идва “


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР