Търговците, работещи на територията на “Руския пазар“, възобновиха дейността си.

...
Търговците, работещи на територията на “Руския пазар“, възобновиха дейността си.
Коментари Харесай

Работещите на Руския пазар възобновиха дейността си

Търговците, работещи на територията на “Руския пазар “, възобновиха активността си. Обектите бяха пребазирани в региона на бившето обръщало в кв. „ Казански “ ( на 25 метра южно от обичайното местоположение). Преместването  започва при започване на август и се наложи, заради започване на повсеместен ремонт на територията на пазара.

 

Проектът планува създаване на затрупан пазар с най-малко 135 търговски щанда. Той ще бъде с разгъната застроена повърхност до 2000 кв. м, с новаторска визия, енергоефективни материали, съвременна вентилация и климатизация. Предвидената комерсиална повърхност е с опция за отделяне на зони с друга тематичност на предлаганите артикули и произведения.

Обособено е прилежащо площадно пространство с декоративна настилка, паркинги за посетителите и за зареждане за към 100 автомобила, пейки, перголи, фонтани, водни резултати, художествени детайли, осветителни тела. Предвиждат се богато озеленени площи с дървесни типове, храстова растителност и цветни партери, всичко което може да трансформира тази част на града във второстепенен градски център.

 

Проектирана е четирилентова улица „ Кап. Петко челник “ с тротоари, в обсег от кръговото кръстовище при бул. „ Цар Симеон Велики “ до пресечката с бул. „ Славянски “, където ще бъде построено ново кръгово кръстовище.

 

Територията на „ Руския пазар “, наречена по този начин през 90-те години на предишния век, от дълги години има плачевен и старомоден тип, с покритие от железна структура и ламарина, със самоделни покрития за отбрана на търговците от слънце, дъжд и вятър. Нелицеприятният външен тип на тържището ще бъде сменен от устойчива, функционално пригодна и естетически издържана градска среда.

 

Финансирането на огромните дейности ще бъде от „ Фонд за устойчиви градове “. Проектът ще започва до края на месец септември.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР