Търговци масово предлагат продукти в интернет с обещание за антибактериално

...
Търговци масово предлагат продукти в интернет с обещание за антибактериално
Коментари Харесай

Нова измама - тоалетна срещу коронавирус

Търговци всеобщо оферират артикули в интернет с заричане за антибактериално и антивирусно деяние. В листата на стоките, които сякаш защищават от ковид попадат аксесоари за душ, постелки за баня и дори…тоалетни чинии.

Най-често те са свързани с възстановяване на имунитета, лекуване и предотвратяване от вируси. Продължава и всеобщото предложение на козметични артикули вместо дезинфектанти, предава Нова телевизия.

Душ слушалка за баня на промоционална цена и с антибактериално деяние. Примамливата оферта се открива в десетки уеб сайтове за продажба в интернет.

Според рекламата – продуктът има и други здравни резултати – подтиква имунната система, подмладява тялото, почиства кожата, усъвършенства съня, лекува кожни болести и понижава косопада. От асоциацията  „ Активни консуматори ” считат, че обещаните вълшебен свойства на душа мъчно могат да се потвърдят, а се афишират с единствената цел да притеглят клиенти.

“Всяка една стока, която има искания да защищава здравето, да лекува разнообразни положения – би трябвало да се приема със песимизъм, тъй като сходни искания са прекомерно ангажиращи. Някой орган би трябвало да подсигурява, че това е по този начин – в противоположен случай всеки търговец може да твърди безпределно доста изказвания, които могат да се окажат погрешни ”, споделя Богомил Николов – „ Активни консуматори ”.

От Комисията за отбрана на потребителите стартират инспекция – дали обещаните в офертата здравни резултати от потреблението на душа са действителни. Или просто подвеждат клиентите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР