Търговското споразумение между Лондон и ЕС най-накрая е факт. В

...
Търговското споразумение между Лондон и ЕС най-накрая е факт. В
Коментари Харесай

Има сделка за Брекзит, Борис Джонсън с послание към ЕС


Търговското съглашение сред Лондон и Европейски Съюз най-сетне е реалност. В навечерието на Коледа международните организации оповестиха, че договарянията сред двете страни, траяли съвсем цяла нощ, са завършили с изчистване на последните неразбирателства.

Всичко, което беше дадено на английски народ по време на референдума през 2016 и в изборите предходната година, се извършва със сключването на договорката. Върнахме си контрола върху нашите пари, граници, закони, търговия и риболовната зона. Сделката е фантастична вест за фамилиите и бизнеса във всички елементи на Обединеното кралство, се споделя в позиция на английското държавно управление, представена от Би Би Си.

Ще имаме цялостно политическо и икономическа самостоятелност на 1 януари 2021, допълват от държавното управление.

Предвижда се намирането на трайно решение по въпроса с риболова да бъде отсрочено с над пет години. Риболовът предизвикваше разногласия до последните часове преди оповестяването на триумфа на договорката.

Шефката на Еврокомосията Урсула Фон дер Лайен и основният преговорящ на Европейски Съюз Мишел Барние показаха облекчение от края на договарянията и приканиха Европа да гледа напред.

Барние означи, че в четирите години на договарянията Европейски Съюз е останал обединен. Той изрази страдание, че Англия се отхвърля от обмена на студенти и постанова ограничавания на придвижването на жителите на Европейски Съюз.

Споразумението обгръща освен търговията със артикули и услуги, само че и необятен кръг от други области, като вложенията, конкуренцията, държавната помощ, данъчната бистрота, въздушния и автомобилния превоз, енергетиката и устойчивостта, рибарството, отбраната на данните и координацията на обществената сигурност, оповестяват от Европейска комисия. В него се плануват нулеви мита и нулеви квоти за всички артикули, които дават отговор на съответните правила за генезис.

Британският парламент ще гласоподава постигнатото комерсиално съглашение с Евросъюза на 30 декември, разгласи министър председателят Борис Джонсън.

Той се обърна към 27-те с думите: " Ще бъдете наши другари, съдружници, поддръжници и в никакъв случай да не забравяме, вие ще бъдете и нашият пазар номер едно. "

Евросъюзът е изключителна идея, родена от мъката на Втората международна война, Съюзът е извънредно благородно начинание, уточни Джонсън.

" Ние постигнахме най-голямото комерсиално съглашение, всеобхватно съглашение за свободна търговия с Европейски Съюз като това сред Канада и Общността ", акцентира той.

Джонсън увери, че съглашението ще отбрани пазара на труда, ще разреши да се продават английски артикули без мита и квоти на единния пазар, ще се разреши на фирмите да вършат бизнес в Европа. Върнахме си контрола над нашите закони и ориста ни, посочи той и добави, че от 1 януари " ние напущаме митническия съюз и единния пазар ".

Британските закони ще бъдат създавани единствено от английския парламент, тълкувани от английски съдии в английски съдилища и юрисдикцията на Съда на Европейски Съюз ще бъде прекъсната, продължи министър председателят.

Според него това е положително съглашение за цяла Европа. Той се надява английският парламент да прегледа и гласоподава съглашението до 31 декември.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР