Търговските запаси от петрол и петролни продукти в света са

...
Търговските запаси от петрол и петролни продукти в света са
Коментари Харесай

Светът се запасява с петрол

Търговските ресурси от нефт и петролни артикули в света са нарастнали през май по отношение на април с 5 млн. барела, а в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз - с 15,2 млн. барела, само че към момента са под междинните за пет години, съгласно юлския отчет на International Energy Агенция (IEA).

„ Глобалните петролни ресурси се покачиха със скромните 5 милиона барела през май. Промишлените ресурси в Организацията за икономическо сътрудничество и раз набъбнаха с 15,2 милиона барела до 2691 милиона барела, към момента с 301,3 милиона барела под междинната стойност за 2017-2021 година, подкрепени от освобождението на 32,1 милиона барела от държавните ресурси, “, се споделя в отчета.

МАЕ отбелязва, че по предварителни данни запасите в Организацията за икономическо сътрудничество и раз са се повишили с 22 милиона барела през юни.

Довеждането на комерсиалните ресурси от нефт и петролни артикули в света до приблизително петгодишно равнище в началото беше несъмнено като цел на договорката ОПЕК+. От всички ресурси страните по съглашението най-активно наблюдават запасите в страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

През 2021 година обаче членовете на Алианса започнаха да се концентрират върху спомагателна цел - междинната стойност на запасите за интервала 2015-2019 година, защото петролните ресурси бяха на извънредно високо равнище през съвсем цялата 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР