Търговище и близките населени места ще бъдат утре без водоподаване.

...
Търговище и близките населени места ще бъдат утре без водоподаване.
Коментари Харесай

Търговище и близките села ще бъдат утре без вода

Търговище и околните обитаеми места ще бъдат на следващия ден без водоподаване. Причината е осъществяване на аварийно-ремонтни действия по основен довеждащ тръбопровод от язовир "Тича ", захранващ ги с питейна вода, оповестиха от "ВиК " Търговище.

Заради прекъсването на водата от язовира от 4 до 16:30 часа се плануват планови организационни ограничения, свързани с поетапно ограничение на водоподаването. Ще бъдат наранени още кв. "М.Малчев ", кв. "Въбел ", индустриална зона и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.

Възстановяването на водоподаването към град Търговище, ще се извърши незабавно след прекратяване на аварийно-ремонтните действия от страна на "ВиК " ООД - Шумен и "ВиК " ООД - Търговище.

Очаква се на 6 ноември след 6 часа да се възстановява налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града. Водоподаването в засегнатите обитаеми места, ще бъде възобновено след 10:00 часа.

Заради неналичието на вода и с цел да се спазят хигиеничните условия поради епидемиологичната конюнктура, на следващия ден Второ СУ в Търговище понижи образователните часове. За учениците, които имат присъствено образование, те ще са по 25 минути, изясни за Българска телеграфна агенция шефът Анета Куманова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР