Тънки сметки и нереални съюзи минират възможността за кабинетПолитическа бъркотия

...
Тънки сметки и нереални съюзи минират възможността за кабинетПолитическа бъркотия
Коментари Харесай

Партиите в 2023 г. - 4 чувала на шия

Тънки сметки и нереални съюзи минират опцията за кабинет Политическа неразбория се придвижва в новата година, огромната борба е за локалния избор
 

 
-->
Безпрецедентната политическа обстановка за България, в която страната ни изпраща 2022-а, с цел да посрещне 2023-а, демонстрира, че бъркотията в главата на множеството ни политици е по-голяма даже и от тази в страната. Всъщност, бъркотията в страната е производна на бъркотията в главите на политиците.

Казал го е по безподобен метод геният Булгаков в " Кучешко сърце ".

Четири са невижданите обстановки, с които излизаме от 2022-а. Но с чиито последици влизаме в 2023-а:
Най-кратко управлявалото държавно управление от зората на демокрацията - това на Кирил Петков. Само 8 месеца.Първи сполучлив избор на съмнение от 1989 година насам. С него кабинетът " Петков " бе свален.Трето служебно държавно управление на президента Румен Радев единствено за 1 година и 5 месеца.И
черешката на този политически бълвоч

- липса на постоянно държавно управление и даже невръчен втори мандат цели 3 месеца след следващите предварителни избори на 2 октомври 2022 година

Оттук и вероятностите за 2023 година не са в розово. Опити за сформиране на държавно управление с втория мандат на Политическа партия или с третия на определена от Радев партия, които обаче са посочени като прекомерно имагинерни. Не съумеят ли, хоризонтът става напряко черен - разформироване на третото следващо Народно заседание за 1 година и 5 месеца, назначение на 4-ти длъжностен кабинет, четвърти парламентарни избори за 2 години. На тях съгласно анализаторите ще гласоподават още по-малко от тези 2 000 000 души, излезли пред машините на 2 октомври 2022 година



На този повече от тъмен декор политиците се държат като изгубени в мъглата. При фрагментиран до карикатурност парламент, в който има 7 обединения, само че нито една от тях - болшинство, те са изкопали толкоз дълбоки траншеи, че всичко, което може да им се случи, е групово да паднат в тях. Нито една политическа мощ в 48-ото Народно заседание не може да сформира държавно управление без поддръжката на най-малко още 3. ГЕРБ го разбра по сложния метод.

Шест гласа не стигнаха

на проф. Николай Габровски, макар че обезпечаването им би трябвало да е фасулска работа за остарял парламентарен вълк като ГЕРБ.

Мнозина видяха в това не толкоз удар върху партията на Борисов, колкото нейния личен отвод за ръководи. Поне в този миг и в тази парламентарна настройка.

Разбира се, думите на Борисов, че е оптимист за основаването на постоянен кабинет с третия мандат, " изключително в случай че той отиде в " Демократична България ", разсъниха оптимизма. Но тяхната откровеност предстои на доказване още идващия месец.

Политическата 2023-а почва стремително. На 3 януари, когато президентът Румен Радев връчва втория мандат на " Продължаваме промяната ". От консултациите дотук излиза наяве, че нито Политическа партия желаят да предложат експертен кабинет, нито някоя от останалите партии има намерение да се обвърже тясно с политическата декларация, която Кирил Петков и Асен Василев желаеха като изискване за държавно управление.

Политическа партия живеят с илюзията, че Българска социалистическа партия и " Български напредък " биха подкрепили кабинета им, тъй като са създали оферти по програмната декларация.

Нещо като генерална подготовка

Но разломът сред социалистите и " Промяната " поради оръжието за Украйна е толкоз огромен, че това надали е допустимо. Още повече, че Политическа партия си вършат секрети сметки, в случай че възродят другарлъка с Нинова да отворят Изборния кодекс, с цел да извадят оттова върнатата хартиена бюлетина.

Подобна поддръжка е по-утопична даже от книгите на Томас Мор и Томазо Кампанела.

Оттук идва и едно от най-генералните обърквания в главите на множеството политици. Дори на двойкаджиите по математика е ясно, че без поддръжката на депутатите от ГЕРБ-СДС или Движение за права и свободи държавно управление не може да бъде определено. Политическа партия (57) + Българска социалистическа партия (25) + Демократична България (20) и даже + " Български напредък " (12) не прави нужните 121 гласове. " Възраждане " не се броят, те поддържат единствено себе си.

Това обаче е дребният проблем. По-големият е различен. Каква политическа неразбория би трябвало да царува в мозъка ти, с цел да твърдиш, че в никакъв случай няма да влезеш в коалиция с ГЕРБ и Движение за права и свободи и в никакъв случай няма да ги допуснеш в ръководството, а по-късно миролюбиво да им предлагаш да гласоподават декларацията ти и да чакаш поддръжка от тях? Явно - непреодолима. Доста специалисти назовават това държание " детско ", само че терминологията сякаш е по-различна и е от региона на психиатрията.

Новата 2023-а година чука на вратата на България, нарамила продънения чувал на

политическите провали от предходните 2 години

през чиито дупки най-вероятно ще изпаднат и двата вероятни мандата за сформиране на постоянно държавно управление, и 48-о Народно заседание. Защото политическата неразбория е в главите на политиците.

Ясно е, че президентът Радев ще успее да разтегли периодите по този начин, че да няма парламентарни избори през март. Когато и сметките за отопление са към момента зимни, и инфлацията по планирани данни ще рипа ли, ще рипа, и джобовете на хората са към този момент изпразнени. Вотът се чака през април, дори датата към този момент се завъртя - 30.04.

Въпросът е ще надделее ли разсъдъкът над страстта. Защото е ясно, че като цяло 48-ото Народно събрание ще се възпроизведе в 49-ото.

А годината е основна. Важни в нея са още едни избори - локалните.

Загрявката за тях към този момент тече. Борисов знаково отстреля най-верните си - градоначалниците на София, Пловдив и Бургас, казвайки че Йорданка Фандъкова, Здравко Димитров и Димитър Николов завършват с кметската кариера.

Демократична България и Политическа партия видяха шанса си да се преборят за столицата, Варна и Бургас. Ако се обединят.

За тези партии

вотът ще е двойно впримчен

Местният ще минава през генералната подготовка на депутатския, парламентарният ще е трамплин за кметския.

Но истината е, че всичко ще зависи от стопанската система. На първи февруари започват стратегиите за слънчеви панели, които засягат всеки жител. Малко по-късно би трябвало да тръгнат парите за земеделците. Бизнесът към този момент е предостатъчно раздразнителен от закъснението на Плана за възобновяване. Загърбят ли стопанската система в името на партийните си ползи, политиците ще пренесат бъркотията от главите си в изборните резултати. И сами ще се санкционират с тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР