Танкерът BADR, който вкара страната ни в световен скандал с

...
Танкерът BADR, който вкара страната ни в световен скандал с
Коментари Харесай

Морска администрация принудила BADR да се върне в Бургаския залив

Танкерът „ BADR ”, който вкара страната ни в международен скандал с Либия към този момент е в Бургаския залив, заяви шефът на Морска администрация Живко Петров, написа flagman.bg.

``
реклама

Преди минути той даде  извънредна конференция в кулата на Морска гара-Бургас дружно с началника на Гранична полиция гл. комисар Светлан Кичиков.

Живко Петров посочи, че е разпоредил  на кораба да се върне в Бургаския залив, защото повече от 15 дни танкерът стоял в намерено море и имало действителни опасения да замърси териториалните ни води.

По-рано тази заран компанията, която влезе във притежание на танкера от 21 декември м.г. „ Булгаргеомин ” твърдеше, че се връщат  на Бургаското пристанище по свое предпочитание, до момента в който бъде изчистен противоречивия проблем със собствеността, само че се оказа, че не е по тяхно предпочитание, а са били принудени. 

В същото време шефът на Гранична полиция Светлан Кичиков заяви, че е осъществена вътрешна инспекция и не открито чиновници на Гранична полиция да са надвишили пълномощията си, вкарвайки във притежание новия корабособственик.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР