Тълпите от хиляди, десетки хиляди и повече протестиращи срещу полицейското

...
Тълпите от хиляди, десетки хиляди и повече протестиращи срещу полицейското
Коментари Харесай

Вижте как ще тръгне втората вълна на коронавируса

Тълпите от хиляди, десетки хиляди и повече протестиращи против полицейското принуждение и расизма, запълнили улиците в Съединени американски щати и Европа поради гибелта на Джордж Флойд в Минеаполис, може да провокират втора вълна от COVID-19, притеснява се американски академик, представен от Euronews.

“Първото, което виждам, е че това е прелестна опция за вируса да продължи да се популяризира “, съобщи професорът по заразни заболявания и ваксини Джон Шуорцбърг от Университета в Калифорния. „ Хората не съблюдават нужната отдалеченост, доста от тях изобщо не носят маски – освен протестиращите, същото важи и за служителите на реда “, показа наблюденията си той.

Във Франция управляващите постановиха възбрана за митинги предходната седмица, само че тя изобщо не бе спазена. В Австралия протестиращите бяха призовани да съблюдават защитните ограничения и да не се събират повече от 300 души.

Проф. Шуорцбърг посочи, че отрицателният резултат може да се чака след няколко седмици. „ Обикновено към 2 или 3 седмици след започването на митингите бихме могли да отчетем скок в броя на инфектираните. Което няма да е твърдо доказателство, че точно митингите са повода, само че вероятността е доста огромна “, акцентира професорът.

Той прикани хората, които излизат на митинги, да носят маски и при опция да съблюдават отдалеченост от 2 м от близките. „ Ако внимавате за тези две неща, и в случай че полицията приключи потреблението на сълзотворен газ и пикантен спрей, това ще е доста потребно за предотвратяване от ковид “, пожела проф. Шуорцбърг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР