Талибаните в Афганистан поеха отговорност за терористична атака в Кабул,

...
Талибаните в Афганистан поеха отговорност за терористична атака в Кабул,
Коментари Харесай

Талибаните поеха отговорност за кървав атентат в Кабул

Талибаните в Афганистан поеха отговорност за терористична офанзива в Кабул , оповестява телевизионният канал TOLOnews, представен от ТАСС.

Атаката е осъществена в дипломатическия квартал на афганистанската столица , една от постройките на военното министерство на Афганистан е ситуирана в региона на офанзивата. Най-малко 34 души са починали, а 68 са ранени при детонацията , осведоми " Синхуа ". Ранените са приети в болница.
 Помпео чака кротичък контракт с талибаните до септември
Помпео чака кротичък контракт с талибаните до септември

Според него, има напредък в договарянията, само че към момента няма договорка

Според TOLOnews двама екстремисти, направили терористичната офанзива, се скрили в прилежаща постройка . Те са влезнали в престрелка с афганистанските сили за сигурност.

" Ройтерс " осведоми, базирайки се на управляващите, че при офанзивата са потърпевши минимум 65 души . При нападението е употребен автомобил с експлозиви. Сред ранените има девет деца.
 Операция против талибаните в Афганистан
Операция против талибаните в Афганистан

Няма информация за загуби измежду държавните сили

Източник от държавното управление разгласи пред организацията, че минимум трима нападатели са проникнали в постройка до военното министерство след детонациите.

Атаката е осъществена на фона на седмия кръг договаряния сред Съединени американски щати и талибаните в Катар за договаряне на мир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР