Талибаните трябва да прекратят окупацията на земята на своите братя,

...
Талибаните трябва да прекратят окупацията на земята на своите братя,
Коментари Харесай

Ердоган предупреди талибаните: Прекратете окупацията на земята на своите братя!

Талибаните би трябвало да " прекратят окупацията на земята на своите братя ", съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган. Той омаловажи предизвестие на групировката за възможни последици, в случай че турските сили останат в Афганистан, с цел да ръководят летището в Кабул, съобщи Ройтерс.

Ердоган приказва преди посещаване в Северен Кипър.

По думите на турския президент методът на талибаните не е подобен, какъвто би трябвало да е, когато мюсюлманите се занимават едни с други.

" Обръщаме се отсам към талибаните. Те би трябвало да прекратят окупацията на земи на своите братя. По този метод час по-скоро би трябвало да покажем, че мирът взима превес в Афанистан ", съобщи Ердоган, представен от турската телевизия ТРТ Хабер.

Анкара, която предложи да управлява и охранява летище " Хамид Карзай " след изтеглянето на силите на НАТО, води договаряния със Съединени американски щати за финансова, политическа и логистична поддръжка, напомня Българска телеграфна агенция.

По думите на президента в изявленията си във връзка предлагането на Анкара турските сили да останат на летището в Кабул талибаните не са декларирали категорично, че не желаят Турция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР