Талибаните съобщиха, че са завзели ключов афганистански граничен пункт с

...
Талибаните съобщиха, че са завзели ключов афганистански граничен пункт с
Коментари Харесай

Талибаните набират скорост, екзекутирали са командоси

Талибаните оповестиха, че са завзели основен афганистански граничен пункт с Пакистан, съобщи организация БГНЕС, цитирайки Агенция Франс Прес.

Министерството на бежанците и репарациите на държавното управление на Афганистан пък заяви от своя страна, че талибанските сили са постигнали забележителен районен прогрес, изключително в северния бранш на страната, през последните 15 дни, които са разселили над 5600 фамилии от домовете им.

Най-малко 22 командоси на афганистанско поделение са екзекутирани в град Даулат Абад на провинция Фаряб на 16 юни, заяви Си Ен Ен, базирайки се на удостоверение от Червения кръст. Въпреки че случаят е станал преди близо месец, видеозаписи на хипотетичната екзекуция са оповестени едвам неотдавна. Командосите, за които се твърди, че са от подразделението на афганистанските специфични сили, се виждат извеждани от постройка в едно от видеата. Скоро по-късно се чува „ Аллах Ахбар “, когато изстрели отекват на открит пазар. Според комерсиалния обект командосите са останали без муниции, до момента в който се опитвали да защитят града от талибанските сили.

Говорителят на групата съобщи, че те към момента държат най-малко 24 афганистански командоса. Според американския президент Джо Байдън американските войски ще приключат публично отдръпването си от задачата си в Афганистан до 31 август. Изтеглянето на Съединени американски щати накара Кабул да призове външни сътрудници, като военните сили на Русия, Индия и Китай, да спомагат механически за антитерористичните интервенции в района. Понастоящем талибаните управляват минимум 212 области в Афганистан, до момента в който афганистанското държавно управление управлява 70 области, съгласно Фондацията за отбрана на демокрациите. Около 116 области остават оспорвани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР