Талибаните не са готови за прекратяване на огъня, заяви днес

...
Талибаните не са готови за прекратяване на огъня, заяви днес
Коментари Харесай

Талибаните не са готови за прекратяване на огъня

Талибаните не са подготвени за преустановяване на огъня, съобщи през днешния ден Хафиз Мансур, член на екипа за договаряния на афганистанското държавно управление, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Мнозинството от талибаните считат, че могат да вземат властта със мощ, което е "опасен метод на мислене ", посочи Мансур.

Талибаните и държавното управление започнаха договаряния предходната година за да реализират преустановяване на огъня и да приготвят почвата за сформирането на демократично държавно управление, откакто задграничните сили се изтеглят от Афганистан.

Съединените щати реализираха по-рано съглашение с талибаните, по силата на което Съединени американски щати и талибанските сили се задължиха да лимитират нападенията. Макар Кабул да води актуалните договаряния, Съединени американски щати не престават да са в ролята на координатор.

Някои страни, които са помагали на Афганистан през предишните две десетилетия, биха помогнали на афганистанското държавно управление да премине през преход от настоящето си положение до новата си форма, която вероятно би била контрактувана в границите на мирните договаряния, съобщи Мансур.

Някои страни от района обаче са срещу концепцията за съставяне на краткотрайно държавно управление с аргумента, че това е част от "американски проект ".

Съединените щати ще се опитат да оказват помощ на афганистанския екип за договаряния да реализира съглашение с талибаните преди плануваното евакуиране на американските сили от Афганистан през май, сподели още Мансур.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР