Талибаните назначиха временно изпълняващ длъжността управител на Централната банка на

...
Талибаните назначиха временно изпълняващ длъжността управител на Централната банка на
Коментари Харесай

Талибаните взеха и Централната банка

Талибаните назначиха краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Централната банка на Афганистан. Основната му задача е да смекчи възходящите стопански разтърсвания зародили след откакто повече от седмица властта е под контрола на придвижването.

Хаджи Мохамад Идрис е назначен за краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на Централната банка, с цел да помогне за въвеждането на ред в една осакатена от войната стопанска система. Банките и държавните институции не работят от близо седмица, оповестява Daily Sabah. Надеждите, които се разпореждат на Идрис, са той да помогне за образуване на отварянето на институциите и решение на най-наболелите стопански проблеми, пред които е изправено популацията, се споделя в изказване на представителя на талибаните Забихула Муджахид.

Назначаването идва откакто Иран възобнови износа на гориво за Афганистан и на фона на все по-остри стопански проблеми, като на държавните чиновници не се заплаща, доста компании се затварят, а цените на главните артикули, в това число храни и битови горива порастват.

Талибаните се пробват да убедят експерти и механически специалисти да се върнат на работа, с цел да накарат стопанската система още веднъж да проработи. Високопоставен представител на талибаните съобщи, че Идрис дълги години е работил с предходния водач на придвижването Мула Ахтар Мансур в региона на финансите. Последният беше погубен при удар с дрон през 2016 година " Има доста хора, които са били непознати за света, само че са заемали основни позиции и са имали огромен принос. Хаджи Идрис е измежду тях ", сподели представител на талибаните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР