Талибаните екзекутираха 15 представители на правителствената съпротива, след превземането на

...
Талибаните екзекутираха 15 представители на правителствената съпротива, след превземането на
Коментари Харесай

Екзекуции в Афганистан, цивилни бягат

Талибаните екзекутираха 15 представители на държавната опозиция, след завладяването на един от отдалечените квартали на Газни, оповестява ТАСС. Екзекутираните представители на държавните сили са се предали на талибаните преди този момент.

Хиляди цивилни бягат към релативно безвредния на Кабул, столицата на Афганистан. Има съобщения за американски въздушни удари по позиции на талибаните в близка до Кабул провинция, оповестява БиБиСи.

Последната оценка на американското разузнаване предполага, че те биха могли да се опитат да настъпят в града в границите на 30 дни.

Вчера талибаните превзеха Пул-е-Алам, столицата на провинция Логар, на 80 км от Кабул. Още по-близо - жестоки сблъсъци избухнаха в Майдан Шар, столица на провинцията, единствено на 40 км от Кабул.

Талибанските фронтови командири и бойци коментират пред БиБиСи, че са решени да наложат още веднъж своята версия на шариатския закон, който ще включва камъни за блудничество, рязане на крака за кражба и забрана на девойките да вървят на учебно заведение след 12-годишна възраст.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР