Талантливата актриса Глен Клоуз стана известна, когато изигра Алекс Форест

...
Талантливата актриса Глен Клоуз стана известна, когато изигра Алекс Форест
Коментари Харесай

Глен Клоуз, за която актьорската игра е завладяващо пътешествие в човешката душа

Талантливата актриса Глен Клоуз стана известна, когато изигра Алекс Форест в трилъра от 80-те години " Фатално привличане ". Но от този момент насам тя се трансформира в холивудска легенда, като завоюва три награди " Еми " и три " Златни глобуса ". Печелила е три пъти най-високата театрална премия „ Тони “.  8 пъти номинирана за " Оскар ", Клоуз държи върха за жива актриса, която е спечелила най-вече номинации за наградата, без да го завоюва нито един път.

Клоуз не е единствено икона на екрана - тя е и ентусиазъм за дамите на всички места по света. Основател е на Bring Change to Mind, организация, която работи за повишение на осведомеността по отношение на психологичните болести. Актрисата се е посветила на идеята поради биполярното разстройство на по-малката си сестра Джеси, което не е било диагностицирано до 50-годишна възраст.
    View this post on Instagram           
A post shared by The Real Glenn Close (@glennclose)

Пътят на Глен Клоуз към славата стартира през 1970 година когато се записва в лицей в Уилямсбърг, Вирджиния. Там открива любовта си към актьорството. След като се дипломира през 1974 година със степен по драматургия тя се причислява към New Phoenix Repertory Company и дебютира на Бродуей през същата година. Следват поредност от други театрални функции и известността на Клоуз нараства. През 1980 година получава номинация за премия " Тони ", което притегля вниманието на режисьора на филми Джордж Рой Хил, който ѝ предлага роля в " Светът съгласно Гарп ", за която получава първата си номинация за " Оскар " за най-хубава поддържаща женска роля.

А ето и останалите филми за които обичаната ни актриса бе номинирана за премията на филмовата академия подредени в последователен ред.

“Светът съгласно Гарп ”

Въпреки че е единствено с четири години по-възрастна от своя екранен сътрудник Робин Уилямс, Клоуз прави незабравим актьорски дебют в ролята на  неговата причудлива самотна майка. Продуциран и режисиран от Джордж Рой Хил, филмът е основан на едноименния бестселъра от 1978 година на Джон Ървинг.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР