Таксите за наем, които плащат творческите школи за провеждане на

...
Таксите за наем, които плащат творческите школи за провеждане на
Коментари Харесай

Намаляват таксите за творчески занимания в общинските центрове

Таксите за наем, които заплащат креативните школи за осъществяване на занимания в Младежки културен център, Дома на НХК и другите общински културни центрове, ще бъдат понижени. Целта е да се подкрепи активността на обединенията по танцово, креативно и музикално изкуство в изискванията на пандемията.

Редуцирането бе утвърдено през днешния ден, на последната за годината сесия на Общински съвет - Бургас.

Вследствие на наложените противоепидемични ограничения, сега тези школи не могат да правят активността си. При разхлабване на рестриктивните мерки се чака те да възстановят работа, само че не с цялостен потенциал.

Решението на общинските съветници планува за интервала на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура цените за наемане на обектите общинска благосъстоятелност, в които се организират занятия от танцовото, креативното и музикално изкуство, да бъдат редуцирани пропорционално с настоящите заповеди на министъра на опазването на здравето ограничавания за претовареност на местата, отнесени към общия потенциал на помещението или оборудването.

С решение  на Общински съвет - Бургас от края на септември т.г. бяха  редуцирани  пропорционално цените за наемане на обектите общинска благосъстоятелност за интервала на оповестената изключителна епидемиологична конюнктура, в които се организират културни, спортни и други събития.

Решението през днешния ден е поредна стъпка от поредната политика на локалната власт за подкрепяне на културата и креативните промишлености. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР