Таксиметровите водачи в София вече масово отказват по-кратки курсове под

...
Таксиметровите водачи в София вече масово отказват по-кратки курсове под
Коментари Харесай

Таксита отказват курсове под 5 километра

Таксиметровите водачи в София към този момент всеобщо отхвърлят по-кратки курсове под 5 км, оплакват се техни клиенти. Дори след звънене в три компании и очакване в продължение на час се оказва невероятно да си наемеш жълта кола, която да те закара през един квартал, написа вестник " Монитор ".

" Поръчах такси поредно в три от най-големите компании за таксиметрови транспорти. Чаках петдесет минути и нито една кола не пожела да ме закара ", изяснява възмутена клиентка. Диспечерите били общителни и не отказвали курса. Някои даже прибирали позвъняване, с цел да я уверят, че ѝ търсят кола. Други я предупреждавали, че в случай че до 5 минути не получи позвъняване, да си търси различен вид, с цел да не я бавят.

Поредното набиране на телефона на идната компания давало същия резултат. Накрая клиентката обезверено обяснила на една от диспечерките, че курсът в действителност не е толкоз къс, колкото наподобява, тъй като улицата, на която живее, е на края на квартала. Диспечерката с схващане ѝ отвърнала: " Вие имате право да бъдете превозена от точка А до точка Б. Но още няма кола ".

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Столичните таксиметрови компании упорстват цената на услугата и...

Отказването на къси курсове не е оригиналност, само че клиентката си спомня, че единствено допреди няколко месеца съвсем без проблем е можела да си откри такси, което да я транспорти даже на по-близко разстояние – до прилежащ квартал. Сметката в този случай била сред 6 и 7 лв.. Само трябвало да изчака малко по-дълго, с цел да се откри лидер, който да поеме поръчката – към 15-20 минути. Сега обаче към този момент станало невероятно да се поръча такси даже за една концепция по-дълги курсове.
По-високи цени

Всичко това се случва единствено няколко месеца, откакто с нормативни промени минималната първична такса на такситата се подвигна повече от два пъти. Така единствено при качване в таксито апаратът начислява към този момент най-малко 1,54 лв. денем и 1,76 лв. през нощта. Преди таксата бе единствено 70 стотинки. Драстичното ѝ повишение стана по гледище на самите таксиметрови компании, които желаеха нейното повдигане тъкмо тъй като късите курсове им били неизгодни.

Трудности

Експерти предизвестяват, че наемането на жълта кола ще става все по-трудно, изключително през нощта. С въвеждане на вечерен час и затваряне на нощните заведения като част от противоепидемичните ограничения доста от водачите предпочитали да не работят след 23 часа поради неналичието на задоволително клиенти.

Това изключително доста затруднява хората, на които им следва да пътуват със аероплан и би трябвало да бъдат на летището в дребните часове на нощта. За да си намерят такси, те би трябвало да чакат най-малко половин час.

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА:




Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР