Такива са времената, в които живеем - нужни са съвсем

...
Такива са времената, в които живеем - нужни са съвсем
Коментари Харесай

Ето защо умните обичат да им е скучно

Такива са времената, в които живеем - нужни са напълно малко усилия, с цел да открием нещо, което да завладее мозъка ни и да запълни времето ни с лавина от информация.

Броят на опциите за забавление пораства, до момента в който способността ни да се фокусираме върху работата и да поддържаме дълбоки и смислени връзки с останалите понижава.

Причината за това е, че не сме задоволително отегчени. Като зрели хора, ние имаме работа, разнообразни отговорности и механически средства, които ни оказват помощ да избягаме от скуката и да се разсеем.

Но когато съзнателно избягвате скуката, вие пропускате няколко благоприятни условия. Това са 4 аргументи, заради които някои от най-брилянтните мозъци на планетата обичат да бъдат отегчени.

1. Отегчението подобрява креативността

Повечето хора бягат от скуката, тъй като я асоциират с отрицателна изолираност. Когато обаче желаете да бъдете по-изобретателни, отегчението може да бъде превъзходен катализатор.  Скуката освобождава съзнанието ви от всевъзможни ограничавания и рамки и ви позволява да започнете да мечтаете.

В нашето забързано общество, човек е подложен на непрекъснат напън да прави нещо, тъй като в противоположен случай наподобява ленив. Забавянето на темпото и по-задълбоченото мислене обаче могат да доведат до гениални хрумвания и значими нововъведения.  

2. Скуката оказва помощ да си върнете концентрацията

Великите достижения изискват мощна централизация. За да бъдеш фокусиран обаче би трябвало да имаш явен разум и пореден метод на мислене. Трудно е да запазим централизация, когато непрекъснато сме ангажирани с нещо и не разрешаваме на мозъкът ни да си почине, да се рее свободно.  

Едно изследване, което преглежда изгодите от мечтателството, открива, че хората, които постоянно възнамеряват бъдещите си дейности и цели, вършат това мечтаейки.  Когато позволявате на мозъкът ви да се скита в пространството, вие отключвате едно по-високо равнище на  централизация, което ще ви бъде от изгода във всеки един аспект вашия живот.

3. Скуката покачва вашата работливост

Всички търсим способи да увеличим своята продуктивност и успеваемост. В множеството случаи това става с външна помощ посредством най-различни джаджи, трикове и хранители добавки. Най-леният метод да постигнете високи резултати  е да изчистите съзнанието си от всички непотребни мисли и да мечтаете.    

Учени от университета „ Бар Илан “ в Израел са открили, че когато мечтаем, ние подтикваме фронталния лоб на нашия мозък, което води до по-бързо мислене и по-добра памет.

4. Отегчението ви прави по-здрави

Може да звучи необичайно, само че отегчението в действителност може да усъвършенства нашето здравословно положение. Ако би трябвало да бъдем по-конкретни, скуката ни оказва помощ да вземаме по-добри решения,  а това може да способства за един по-здравословен метод на живот.

На всички ни се е случвало да ядем без да сме гладни или да пропущаме хранене, просто тъй като сме затрупани от безчет задания, които не ни разрешават да имаме естествен хранителен режим.  От друга страна, когато сме отегчени, ние се освобождаваме от непрекъснатия поток от информация и доближаваме по-високо равнище на разсъдливост, което ни оказва помощ да вземаме по-адекватни решения, като да вземем за пример това да се откажем от следобедните бисквити и десерти.

Джулиан Хайес II, създател на „ Body Architect ", за Inc.com

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР