Такива данни бяха изнесени официално от руската компания Automama, която

...
Такива данни бяха изнесени официално от руската компания Automama, която
Коментари Харесай

Повече от половината употребявани автомобили са с превъртян километраж

Такива данни бяха изнесени публично от съветската компания Automama, която се базира на механически обзор на коли, които техните притежатели оферират за продажба посредством тази компания, както и от инспекция на колите с самостоятелната база данни на " Автотека ".

От Automama означават, че казусът с неточните данни за пробега на колите се задълбочава от обстоятелството, че в доста страни по света, в това число в Русия, а и у нас, няма планувана наказателна отговорност за подправянето им, за разлика от други страни.

Например, във Англия е неразрешена продажбата на коли с подправен пробег. В закона обаче има малка врата, а съоръжение за връщане на километраж може законно да бъде закупено онлайн за към £ 100. Най-строги са ограниченията в Германия, само че и там постоянно се прибягва до връщане на километражите на използваните коли.

Ниският пробег усилва цената на автомобила на вторичния пазар. Примерът, който дава английската компания Rapid Car Check след задълбочено изследване е, че Range Rover Evoque, създаден през 2012 година с пробег от 48 000 км коства 23 250 английски лири, при пробег от 95 000 километра цената понижава до 21 500 английски лири, а при пробег 145 000 км - на 18 000 на паунда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР