Така властите предотвратяват по-големи разрушенияПеру ограничава достъпа до три важни

...
Така властите предотвратяват по-големи разрушенияПеру ограничава достъпа до три важни
Коментари Харесай

Достъпът до Мачу Пикчу временно ограничен

Така управляващите предотвратяват по-големи опустошения
Перу лимитира достъпа до три значими региона на Мачу Пикчу от 15 до 28 май, с цел да предотврати по-голямо опустошение на емблематичната крепост на инките, заяви Агенция Франс Прес. Достъпът до Храма на Слънцето, Храма на Кондора и камъка Интихуатана ще бъде строго следен за две седмици.

“Тези ограничения са нужни за опазването на Мачу Пикчу, който е в листата на международното завещание на ЮНЕСКО, като се имат поради доказателствата за утежняване ” на каменни повърхности, породени от гости на трите региона, разгласи Министерството на културата на Перу.

Всеки ден в обекта от 15-ти век влизат съвсем 6 000 гости дневно . Новият проект дава на туристите единствено три часа да посетят трите емблематични области .
Властите ще създадат оценка на въздействието на ограниченията преди да приложат нови непрекъснати правила от 1 юни.
Мачу Пикчу, което значи “стара планина ” на езика кечуа, локален за региона , е на върха на планина и е издигнат по време на ръководството на императора на инките Пачакути (1438-1471).

 



Мястото се намира на към 100 километра (60 мили) от град Куско в Андите – остарялата столица на инките в югоизточната част на Перу. Той е преоткрит през 1911 година от американския откривател Хирам Бингъм. ЮНЕСКО разгласи мястото за международно културно завещание през 1983 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР