Така този Mercedes, който виждате на снимките се превърна в

...
Така този Mercedes, който виждате на снимките се превърна в
Коментари Харесай

Продадоха Mercedes W124 от 80-те за над един милион лева

Така този Mercedes, който виждате на фотосите се трансформира в най-скъпата 124-ка в историята! Това обаче напълно не е елементарен W124. Става дума за модела Mercedes-Benz 6.0 AMG Hammer Coupe от 1988 година.

На пръв взор може да наподобява, че този Mercedes е изцяло елементарен и незабележим. Но почитателите на немската автомобилна промишленост и l 'dijkfij kd Mercedes са наясно, че това е същински елмаз на колела...

`Продадоха

И всичко това, тъй като са създадени не повече от 30 (!) такива коли. Тяхното произвеждане стартира по времето, когато немската марка преди малко придобива AMG. Иначе казано, Mercedes-Benz W124 6.0 AMG Hammer е най-ранното създание на придворното тунинг ателие на Mercedes-Benz.

Говори се, че съвсем през цялото време всички екземпляри са били разпродадени на колекционери, които рядко ги демонстрират и не ги продават. Но в този момент един от тях се появи в продажба. Автомобилът от 1988 година е с пробег от едвам 31 000 километра (15 години от живота си просто е стоял в гараж).
`Продадоха

Още незабавно, откакто се появи на търга, всички схванаха, че този паметен автомобил няма да се продаде на ниска цена, само че надали някой можеше да планува, че неповторимата 124-ка купе ще мине под чука за фантастичните $661 800 - сума равняваща се почти на 1 265 000 лв. по настоящия обменен курс!

За такива пари през днешния ден можете да си купите чисто ново Ferrari, Rolls-Royce, Bentley или Lamborghini. Но купувачът на този немски Hummer очевидно е желал олдтаймер, който, апропо, в последна сметка ще стане още по-скъп.
`Продадоха

Обърнете внимание, че Mercedes 6.0 AMG Hammer Coupe е оборудван с 5.5-литров V8 мотор с мощ 385 конски сили. Спирачките и окачването също са съществено доработени. Отвън автомобилът се откроява с извънреден цвят Black Pearl, както и със 17-цолови джанти AMG Aero 1 с гуми Dunlop SP Sport 8000. Отвътре колата е решна в сива кожа и дърво.

Трябва да се означи, че това не е първият път, когато Mercedes 124 се продава по-скъпо от нов Maybach. Достатъчно е да споменем най-малко Mercedes-Benz E60 AMG W124 от 1993 година, който напълно неотдавна бе продаден за повече от 200 000 хиляди $.
`Продадоха

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР