Така както върви, предсрочни избори ще има и то много

...
Така както върви, предсрочни избори ще има и то много
Коментари Харесай

Хамид Хамид хвърли бомба! Каза кога ще са изборите

Така както върви, предварителни избори ще има и то доста скоро. Тази прогноза даде зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид в изявление за " Денят онлайн " по NOVA NEWS.

Коалиционните препоръки са забулени в мъгла като се изключи смешното събиране в мол " Парадайз " при сформирането на ръководещата коалиция, разяснява Хамид извършения във вторник вечерта съвет на четирите партии във властта.

По отношение избора на шеф на Българска народна банка ние ще подходим отговорно в отбрана на националния интерес и в отбрана на финансовата непоклатимост на страната. Ще вземем най-хубавото решение за страната ни без оглед на конюнктурата и интригите в ръководещото болшинство, безапелационен бе зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи. И добави: " В кръга на шегата чакахме всяка партия в обединението да има претендент за Българска народна банка, с цел да стане малко по-интересно. Но виждам, че при тях сега е радостно. Очакваме с интерес чуването на двамата претенденти в отрасловата парламентарна комисия. ".

Две са кандидатурите на ръководещата коалиция на гуверньор. " Продължаваме промяната издигна ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров. " ИТН " номинира шефа на Бюджетната комисия в Народно събрание Любомир Каримански.

ПГ на Движение за права и свободи към този момент организира среща с единия от претендентите за шеф на Българска народна банка, чакаме среща и с другия - имаме писмо, имаме покана. Ще изслушаме концепциите им, ще чуем вижданията им и ще гласуваме съгласно националния интерес, акцентира Хамид Хамид.

На въпроса допустимо ли е да се получи сделка и за поста шеф на Българска народна банка да бъде определен Любомир Каримански против това " ИТН " да одобряват интензивен старт на договарянията за участие в Европейски Съюз на районен съд Македония, Хамид отговори:

" Когато едно ръководещо болшинство в действителност не е болшинство и не може да образува единна позиция, са вероятни всевъзможни разновидности, в това число и подобен да няма избор, какъвто към този момент се тиражира в някои медии. ".

По мотив евроинтеграцията на Северна Македония националният представител от Движение за права и свободи съобщи, че за жалост едвам след войната в Украйна Европа се замисли какъв брой е закъсняла с приемането на балканските страни в Европейски Съюз, включително и на Северна Македония.

Нашата позиция през цялото време е за интензивен развой, сподели Хамид. И напомни, че докладчик на Европарламента за Северна Македония е президентът на АЛДЕ и евродепутат от ДПС/ " Обнови Европа " Илхан Кючюк, който работи доста интензивно за интензивен старт на преговорния развой като в неговите рамки да бъдат изчистени всички противоречиви въпроси.

По мотив започнатите от " Демократична България " съвещания за изпращане на оръжие за Украйна Хамид Хамид бе запитан дали би трябвало България да направи това. Не сме провели среща с тях, не са се обърнали към нашата парламентарна група. Чухме единствено декларацията на Демократична България от парламентарната естрада, сподели Хамид. И напомни ясната и безапелационна позиция на Движение за права и свободи още в първия ден на военната експанзия на Руската федерация против Украйна. Движението изрично осъди тази експанзия.

Благодарение на Движение за права и свободи Народното събрание одобри декларация против войната в Украйна, напомни още Хамид Хамид. Тя бе призната в първия ден от войната. По наше гледище бяха спрени дебатите за Националната здравноосигурителна каса и пристъпихме към тази декларация, другояче министър-председателят щеше да отиде на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз без декларация на Народно събрание. След наше изрично гледище тя бе призната. В тази декларация се съдържа поддръжката за Украйна като помощ, сподели Хамид Хамид.

Миналата седмица министър-председателят съобщи, че военна помощ не е желана и такава няма да бъде давана, тъй като такова е мнението на 80% от българските жители. От друга страна президентът съобщи, че няма да разреши България да бъде въвлечена във военния спор. След срещата на министър-председателя с военния министър на САЩ  двамата обявиха на брифинг, че тематиката за военна помощ не е обсъждана и такава не е поискана от България. Подобни бяха отзивите и от срещите на главнокомандващия силите на НАТО, който беше в района. Така че дано първо забележим какво искане има и защо оръжие става въпрос. Защото като се изключи че България е предан и деен член на НАТО, България, за жалост, е доста покрай този спор и би трябвало да пази своите граници и своите жители. Това решение би трябвало да бъде взето във допустимо максимален консенсус, разяснява Хамид. И добави: " Виждаме обаче че подобен консенсус в обединението липсва. Чухме изказването на Българска социалистическа партия и на госпожа Нинова, че са изрично срещу това. От друга страна " Демократична България " упорстват такава поддръжка да бъде дадена. От другите две партии към този момент не чухме безапелационни отзиви. Нека първо така наречен болшинство да реализира консенсус, да предложи нещо на Народно събрание, ние ще вземем нашето отговорно решение в сходство с интереса на българските жители. ".

По отношение на битката с корупцията и закриването на профилираните съдилища и прокуратури Хамид съобщи: " Успяха да закрият нещо, което беше работещо и донесе положителни оценки от страна на нашите европейски сътрудници. Пълен популизъм. Само бърборене и празноговорене във всички тези 100 дни. Най-лесно е да се закрива. Това решение ни връща 11 години обратно - на равнищата от 2011 година Това нито оказва помощ в битката с корупцията, нито оказва помощ в битката с проведената престъпност, нито взема решение някакъв проблем. Това бе една разпра със профилираните органи - съд и прокуратура, след една фиксация на няколко лица против фигурата на основния прокурор. ".

Това работи в интерес на проведената престъпност. Ще реши проблемите на всички тези, които са упрекнати за тежки закононарушения, ще отърве от пандиза редица банди за разпространяване на опиати, разяснява юристът. И дефинира закриването на профилираните съдилища и прокуратури на първо четене като безгрижно и преждевременно.

Много каузи ще бъдат протакани до постигане на безспорната отминалост, след което упрекнатите или подсъдимите ще се измъкнат поради този безпорядък в правораздаването, сподели още Хамид Хамид. И акцентира: " Хаосът е налице, няма концепция къде ще бъдат преназначени съдиите и прокуроритеНашето изрично мнение е тези профилирани органи съд и прокуратура да не бъдат закривани. ".

Хамид Хамид разяснява и предлагането на ГЕРБ за основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да обясни всички обстоятелства и условия, свързани с подписването на меморандум за 1 милиарда $ от държавното управление на Кирил Петков, което Движение за права и свободи поддържа, само че болшинството отхвърли.

В общественото пространство бяха изнесени изказвания, че зад цялата група вложители зад компанията Gemcorp прозират съветски олигарси. Докато целият либерален свят постанова наказания на съветските олигарси безобразно обидно е по отношение на всички нас, по отношение на нашите европейски сътрудници, да се подписват покупко-продажби с съветски олигарси. Искаме всички тези изказвания да бъдат тествани деликатно, да се отговори на въпросите те факт ли са, фактически ли има съветски олигарси. Проблемът е сериозен, тежък, отнася се за парите на българските и европейски жители, изясни Хамид за какво Движение за права и свободи е подкрепило предлагането на ГЕРБ. Задължение на българските народни представители е, когато има подозрения за такива сенчести покупко-продажби, те да бъдат осветлени, съобщи депутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР