Така както тренираме, за да се поддържаме в добра физическа

...
Така както тренираме, за да се поддържаме в добра физическа
Коментари Харесай

Как да подобрим паметта си

Така както упражняваме, с цел да се поддържаме в добра физическа форма и здрави, е належащо да оказваме помощ и на мозъка ни да е в добра функционалност. Точно по този начин, още веднъж с извършения.
 Физическа интензивност, когнитивни функционалности и по какъв начин се отразява придвижването на мозъка ни
Физическата интензивност, която усъвършенства функционалността на мозъка ни

Трябват ни по-малко от 10 минути

Ето кои са 10 от най-лесните и приятни способи да подтикваме активността на мозъка ни, подбрани от.

Физическа интензивност

Вече споменахме физическите извършения и като се изключи че те ни оказват помощ да изглеждаме добре, са потребни и за мозъчната ни функционалност. Тренировките усилват притока на кръв към мозъка, понижават риска от инсулт, високо кръвно налягане и диабет.

от тази година, в което вземат участие близо 1300 дами на възраст на и над 65 години, открива, че с 31 минути умерена до интензивна физическа интензивност всеки ден, рискът от развиване на деменция е с 21% по-нисък.

Междувременно от 2022 година заключава, че хората, които постоянно тичат, плуват, карат колело, танцуват или практикуват йога, имат 17% по-нисък риск от развиване на деменция, в сравнение с тези, които имат затънал метод на живот.
 Снимка 609151

Колективен спорт

Тук към този момент става дума за това да пренесем преимуществата от упражненията на друго равнище. А точно - груповото спортуване. В спорта нормално се изисква участниците да вземат бързи решения и да вземат решение проблеми. Освен това е намесено и общуването със съотборниците. Съчетанието от всички тези детайли в една игра е ужасно упражнение за мозъка.

Общуване

Общуването е потребно за мозъка ни, защото ни кара да възприемаме посредством сетивата си и да вършим преценка. Използваме зрението и слуха си, приказваме и по този начин се получава цялостен диалог - частите на мозъка ни са задействани.
 Снимка 609152

Малко математика

Следващият път, когато отворим калкулатора на телефона си, може би е по-добре вместо с технология, да сметнем мислено.

Според на хора, на които са дадени съществени задания по математика и четене, по които да работят всеки ден в продължение на шест месеца, са регистрирани усъвършенствания в скоростта на обработката на информация и изпълнителната функционалност.

Учене на нов език

Владеенето на два езика ни разрешава да поддържаме връзка с нови хора, улеснява ни при пътувания в чужбина и поддържа мозъка ни здрав. от 2022 година демонстрира, че хората, които владеят два езика, развиват деменция на по-късна възраст от хората, които приказват единствено един език.

Решаване на " загадки "

Тук имаме поради заниманията с числови игри, кръстословици и пъзели, защото те ангажират разнообразни елементи на мозъка ни. Докато судоку е отлично за развиването на логическото ни мислене, то кръстословиците пък обогатяват речника ни. Пъзелите от своя страна пък са повече свързани с образното и пространственото насочване.
 Снимка 609153

Свирене на инструмент

За това умеене е нужно да имаме съгласуваност на придвижванията и слух. Според хората над 60 години, които са ходили на уроци по пиано, са постигнали по-висок резултат на проби за епизодична памет и внимание спрямо хората, които не са ходили.

Медитация

Тук още веднъж си има научно пояснение. Също в хора с леко когнитивно увреждане или лека болест на Алцхаймер, които са медитирали 30 минути всеки ден в продължение на шест месеца, демонстрират по-бавна недъгавост в основни области на мозъка, в сравнение с хората, които не са медитирали.
 Снимка 609154

Стимулиране на сетивата

Идеята е да изберем действия, които изискват да използваме няколко от сетивата си. Пример може да бъде даже печенето на ябълков къс. Тогава можем да усетим тестото, до момента в който го месим, да вдишаме аромата на ябълките и с внимание да подготвяме всичко. демонстрират, че когато сетивата ни си взаимодействат, помним по-добре.
 Памет, деменция и шестте здравословни навика, които ще понижат риска да я развием
6 метода да предотвратим деменцията

Доказани от огромно изследване

Сън

Може и да не ни се коства доста разумно сънят да е упражнение за мозъка ни, само че е тъкмо по този начин. Висококачественият сън е от значително значение мозъкът ни да действа по най-хубавия метод. Доказано е, че сънят оказва помощ за подобряването на паметта, регулирането на метаболизма и намаляването на умствената отмалялост.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР