Годината започна вълнуващо за почитателите на Opel, защото още през

...
Годината започна вълнуващо за почитателите на Opel, защото още през
Коментари Харесай

Новият Opel Frontera е по-модерен, по-просторен и гледа към бъдещето

Годината стартира вълнуващо за феновете на Opel, тъй като още през януари стана ясно, че компанията ще вдъхне нов живот на един емблематичен модел - Frontera.
 Opel Frontera се завръща като напълно нов SUV
33 години по-късно - огромното завръщане на Opel Frontera

Ето какво знаем все още за напълно новия SUV

Преди няколко дни Opel Frontera бе публично показан на събитие в Истанбул от изпълнителния шеф на Opel Флориан Хютл и към този момент знаем доста повече детайлности към автомобила.

Новият Frontera би трябвало да бъде удобен, необятен, само че в това време стилен SUV, който да е подобаващ за дълги фамилни пътувания.

Дързък външен тип

Opel Frontera ще бъде петместен автомобил, само че към този момент упоменатият необятен интериор ще разреши в бъдеще да се предлага и като седемместен.
 Снимка 665261

Frontera е първият модел в серийно произвеждане, който в центъра на предната решетка ще носи новата емблема на Opel - Blitz. От фотосите прави усещане правият контур, както изпъкналите калници и прагове.

Открояващата се С-колона в профил пък придава по-дързък външен тип и даже загатва за състезателен темперамент. Черната Vizor решетка интегрира предните фарове, които са Eco LED с автоматизирани дълги светлини.
 Снимка 665260

Здравата позиция на автомобила се акцентира и от трапецовидния отвор за изстудяване в долната третина на предницата.

Просторен и съвременен интериор

Вътре в новия Opel Frontera ще забележим волан с нов дизайн и два 10-инчови необятни екрана. Този пред водача ще служи, несъмнено, за проявление на значимата информация за автомобила, а вторият е предопределен за информационно-развлекателната система.
 Снимка 665262

Frontera идва като фамилен автомобил, подобаващ за дълъг път, ето за какво предните седалки ще са Intelli-Seats и ще облекчават натиска върху опашната кост при по-продължително седене.

Моделът ще разполага единствено с две равнища на съоръжение - Frontera и Frontera GS, като ще са налични и още два опционални пакета за спомагателна персонализация. Платовете на седалките се оферират от изцяло резистентен рециклиран материал, а усещане при тях вършат контрастните шевове.

В интериора има доста дребни елементи, които да създадат пътуването по-лесно и удобно. Един от тях е съществуването на два USB врата за зареждане на смарт телефони и устройства начело и два за пасажерите на задната седалка.
 Снимка 665259

Багажникът е с съдържимост от 460 литра, а със сгънати задни седалки (60:40) се усилва до 1600 литра. Ако това място не е задоволително, могат опционално да бъдат поръчани релси за покрива, който може да понесе към 200 кг товар.

Задвижването

Opel Frontera ще се предлага в два разновидността на задвижване. Като хибрид с 48-волтова технология и като изцяло електрически.
 Снимка 665257

Frontera Hybrid разполага с мощност от 100 или 136 к.с. и 1.2-литров бензинов турбо мотор, създаден особено за хибридна приложимост. Електрическият мотор е с мощ 21 кВ (28 к.с.), а скоростната кутия е електрифицирана шестстепенна с двоен съединител.

Opel Frontera Electric дава обещание да измине над 300 км (по цикъл WLTP), а във версията за " дълъг обсег " - към 400 км с едно зареждане. Поръчките в България стартират от месец септември, а първите доставки се чакат през октомври тази година.

В идните месеци следва да разберем какви ще са цените на Opel Frontera, но упованията са базовата хибридна версия да коства към 40 000 лева, до момента в който електрическата - към 55 000 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР