Така изглежда животът на саудитския принц, за когото говорят всички През

...
Така изглежда животът на саудитския принц, за когото говорят всички
През
Коментари Харесай

Така изглежда животът на саудитския принц, за когото говорят всички

Така наподобява животът на саудитския принц, за който приказват всички

През последните няколко дни медиите са цялостни с вести за принца на Саудитска Арабия, Мохамед бин Салман.

Човекът, който западните медии показват като прогресивна мощ на земята, неотдавна се откри посред скандал, откакто бе погубен саудитския публицист Джамал Кашоги в саудитското консулство, или един от най-изявените критици на “прогресивния ” принц.

Малък брой хора отвън Саудитска Арабия въобще са чували за Салман преди 2015 година, само че той притегли медийното внимание след въвеждането на промените, които, апропо, разрешиха на дамите да карат и да посещават спортни действия. В същото време той утвърди ареста на деятелите за правата на дамите, само че това е нещо, на което бе обърнато малко внимание.

Три милиарда $
Освен бруталното ликвидиране на саудитския публицист, медиите са запленени от персоналния живот, който прави Мохамед един от най-интересните звезди на международната сцена.

Принцът е женен за своя родственик, принцеса Сара Бинт Машур бин Абдулазис, за която се венча през 2008 година Двойката има четири деца – две момчета и две девойки. Бракът сред родственици не е необичайност в богатите и изключително благородните фамилии.

Богатството на Мохамед бин Салман също е нещо, което очарова публиката. Той е извънредно всесилен, с благосъстояние от повече от три милиарда $.

Дворци, яхти и скъпи творби на изкуството
Мохамед има една от най-скъпите къщи в света, а за огромния замък платил 300 милиона $ през 2015 година Но това не е всичко – в медиите излезе информаия, че принцът е купил яхта на стойност 500 милиона евро.

“Що се отнася до моите персонални разноски, аз съм богат, не съм безпаричен, не съм нито Ганди, нито Мандела ”, споделил бин Салман по-рано тази година.

Покупката на дворци и луксозния живот въобще не е извънредно нещо за многочислените наследници на краля Салман, които се радват на живота на френската Ривиера и първокласните курорти в Испания, надалеч от своето кралство. Самият цар Салман, както се твърди “тежи ” 17 милиарда $ и е притежател на вила в Югоизточна Франция, където непрекъснато разгневява локалното население със затварянето на плажовете през целия си годишен отпуск.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР