Тъжна картина от родната действителност разкри млада жена във Facebook.Ситуацията

...
Тъжна картина от родната действителност разкри млада жена във Facebook.Ситуацията
Коментари Харесай

Ужас е да живееш в тази държава: Една история за съпричастност и безхаберие

Тъжна картина от родната реалност разкри млада жена във Фейсбук.

Ситуацията се развива в Пловдив - един от най-големите и привлекателни градове в страната.

Вили Таскова видяла мъж в безпомощно състонияние, който лежал до дигата на Марица. Край него минали доста хора, само че никой не се трогнал и не опитал да му помогне. Когато дамата решила да не бъде безучастна, а да предриеме нещо получила насмешки от близките.

Тогава дошъли на вторият стеснителен миг в историята. Жената твърди, че институциите си прехвърляли отговорността за случая.

Таскова и нейни сътрудници се обадили на Спешния телефон 112, а оттова ги трансферирали към Бърза помощ. На място дошъл екип, които декларирали, че състонието на мъжа не е в тяхната подготвеност. След това се отзовали и чиновници на Министерство на вътрешните работи, които също отказали подпомагане.

Таскова разяснява, че мъжът трябвало самичък да отиде до Социално подкрепяне и да подаде молба за настаняване в дом. " Много забавно по какъв начин ще се случи това нещо. ", написа тя.

Жената прибавя, че индивидът седял край дигата на реката цели 6 часа. През това време положителни хора му обезпечили храна и му помогнали да поседне.

" Ужас е думата, с която мога да опиша тази обстановка!, прибавя тя. " Всеки има сложни моменти в живота си! Но по елементарно е да се оправим с компликациите когато имаме поддръжка! ", заключава пловдивчанката.

 Вижте цялата история, споделена от Вили Таскова:
Не знам по какъв начин да стартира!? Ужас е леко казано да живееш в тази страна!Това е човек, който е в безпомощно положение. Много хора минаваха около него и никаква реакция. Когато аз взех решение да му оказа помощ, получих насмешки!  Подадохме 3 сигнала с мои сътрудници и отново нищо. От 112 ни трансферираха към Бърза помощ. Дойдоха и споделиха,че не било за тях, за полицията също не е.  При 3 сигнал споделиха,че той трябвало да отиде, до дирекция Социално подкрепяне и да подаде молба за настаняване в дом. Много забавно по какъв начин ще се случи това нещо.  Като той лежеше от през вчерашния ден от 11:00 до 17:00 през днешния ден на земята. На фотография е седнал, тъй като аз и други хора,му занесохме храна. И го сложих ме седнал, най-малко да хапне нещо... като по различен метод не може да му се помогне най-малко това. Ужас е думата, с която мога да опиша тази обстановка!Ако мога да му оказа помощ,ще се веселя доста! Споделям го обществено, с цел да създадем всичко допустимо, да бъдем по-добри един с различен. Да сме човек преди всичко и да не позволяваме това да се повтаря! Всеки отговяря самичък за своите дейности, за избора си, метода по който взема решение да живее. Всеки има сложни моменти в живота си! Но по елементарно е да се оправим с компликациите когато имаме поддръжка!
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР