Тъжна и в същото време страшна картина очерта за случващото

...
Тъжна и в същото време страшна картина очерта за случващото
Коментари Харесай

Защо младите бягат от Афганистан? Говори посланикът

Тъжна и в това време страшна картина очерта за протичащото се в Афганистан посланикът на страната у нас доктор Мохаммад Сайфи.

Ако талибаните изпълнят обещанието си и сформират държавно управление, войната ще свърши. Те желаят властта, както и преди 20 година, само че това не е допустимо, никой не е склонен. Нашите младежи живеят в изискванията на народна власт към този момент 20 година, дамите ни не желаят да живеят по метода, по който са живели по-рано, желаят да имат обучение, да работят и по тази причина има опозиция, съобщи дипломатът в изявление за бТВ.

Той добави, че откакто президентът е избягал, народът живее в условия на беззаконност и безпорядък.

„ Народът не желае да бъде под управлението на талибаните. Младите дами и девойките в Кабул желаят да употребяват последната опция да изоставен страната. Очакваме среща в Доха. Талибаните дадоха обещание, че след изтеглянето на американците, те ще основат съдружно държавно управление. За страдание, в последните дни те към този момент не приказват за това “, добави Сайфи.

По думите му всичко е почнало след изтеглянето на американските войски от страната през април, талибаните са оповестили, че няма да водят война, а ще сформират съдружно държавно управление с партиите, които са на власт. През последните седмици това се трансформира и те завземат всички територии към Кабул.

„ Президентът напусна страната без предизвестие и избяга в незнайна посока. Този вакуум в управлението на Афганистан сътвори извънредно огромни проблеми и талибаните се възползваха от момента. Не е ясно какво ще се случи “, сподели още Сайфи.

Посланикът на Афганистан в България благодари на страната ни за филантропичната помощ през годините.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР