Говорейки на конференцията 20 години Чехия в ЕС: визия за

...
Говорейки на конференцията 20 години Чехия в ЕС: визия за
Коментари Харесай

Зеленски: Членството в ЕС е мечта, която скоро ще стане реалност

Говорейки на конференцията 20 години Чехия в Европейски Съюз: визия за разширена Европа ", украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога сподели, че участието в Европейски Съюз е фантазия, която скоро ще стане действителност за Украйна, цитира думите му съветската работа на BBC.

„ Европа, в която всяка нация има чест да бъде, е в действителност фантазия. Мечта, която ни сплотява. Преди 20 години тази фантазия стана действителност за Чехия. И съм сигурен, че скоро това ще стане действителност за Украйна. И всичко това не е единствено за разширението на Европейския съюз, а за това по какъв начин Европа може да се резервира “, добави той.

Според Зеленски „ Европа не е нещо, което може да бъде наложено посредством агитация или поддържано посредством насилие; това е нещото, което Москва отхвърля да разбере и това, което дефинира източната граница на Европа “.

Президентът означи, че „ Европа може да бъде мощна и в действителност мирна, единствено когато нито един европеец не бъде зарязан в Европа “.

И аз съм сигурен, че през нашия живот ще се организира същата конференция, само че отдадена на 20 години Украйна в европейската общественост - 20 години от пълноправното ни участие в Европейски Съюз. И още през юни можем да стартираме този път, в действителност да стартираме договаряния за присъединение на Украйна към Европейски Съюз, приключи речта си Зеленски.

Миналия декември ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разгласи решението за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз с Украйна и Молдова и даване на статут на кандидатка на Грузия. Украйна и Молдова аплайваха за присъединение към Европейски Съюз, откакто Русия стартира пълномащабно навлизане в Украйна през февруари 2022 година През юни същата година и двете страни получиха статут на кандидатки, напомня news.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР