Таханът винаги е препоръчван като натурална храна за всички, които

...
Таханът винаги е препоръчван като натурална храна за всички, които
Коментари Харесай

Таханът лекува болен стомах, кости и нервна система

Таханът постоянно е препоръчван като натурална храна за всички, които желаят да бъдат здрави. За най-полезен се счита сусамовият тахан. Той съдържа редица потребни съставки, като растителни фибри, есенциални мастни киселини и калций.

Едно от свойствата на таханът е благотворното му и успокояващо деяние върху храносмилателната и нервната системи. Той е сполучлив при редица стомашни проблеми. За да бъде той най-полезен за вас и вашите близки, то го смесете с пчелен мед. За да се подготви, смесете тахана и меда в съответствие 1 към 1 или по ваш усет, да вземем за пример 2 към 1 в интерес на меда. От полученото се приема по 1 супена лъжица заран на гладно.

Таханът не отстъпва на зехтина във връзка с изгодата за кръвоносните съдове и костите. Според изследванията той има по-високо наличие на белтъци даже от сиренето, месото и соята. Приетото сусамово масло се усвоява изцяло от организма. В 100 г сусам могат да бъдат открити 30 г белтъчини, 60 г мазнини, 20 г въглехидрати, 4 г влакнини и 2.5 оксалати.

За стабилизиране на костната система се предлага студено пресован черен тахан. Той най-добре резервира в себе си всички витамини и минерали. В него се съдържат високо качествени мазнини, незаменими аминокиселини, витамини – Е, РР, В1, и микроелементи – силиций, фосфор, магнезий, калий, калций.

 Болен Стомах

Сусамовият тахан е потребен както за деца, по този начин и за възрастни. Основната причина е високото наличие на калций. Той стабилизира костите на подрастващите и понижава разреждането на калция в костите при възрастните.

Таханът имам както вътрешно, по този начин и външно приложение. Външно се употребява при възпаления на гърлото, гласовия уред, зачервявания и изгаряния на кожата. Вътрешно като лекарство се употребява най-много при гастрит, колит и язва. Освен това работи добре при отслабнала имунна система.

Предложената нагоре рецепта се предлага при всевъзможни стомашни неразположения. Таханът обаче може да се приема и по доста други разнообразни способи. Той е доста апетитен, когато е намазан на филия пълнозърнест самун.

Може да се поръси шарена сол. Ако обичате попара пък, може да прибавите към горната хомогенна примес и самун и чай. Масово се приема под формата на десерт.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР